הדבקה ב XMRV

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

12/02/2010 | 12:11 | מאת: אור

אובחנה אצלי לפני כמה שנים פיברומיאלגיה. שמעתי שבחולי פיברו מצוי יותר ה XMRV. האם קיים חשש שאדביק את משפחתי בזה בכלי האוכל וכדו'? והאם יש סיכון להדבקה במגע מיני?

14/02/2010 | 23:19 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום אור, וירוס ה XMRV נמצא בחולים עם עייפות כרונית (שהרבה חולים סובלים גם מפיברומיאלגיה) . מדובר במחקר ראשוני. בכל אופן, אין בדיקה זמינה בשלב זה לבדיקת הוירוס(מדובר בבדיקת מחקר בלבד). מכיוון שהוירוס נמצא בדם, דרכי העברה יכולים ליהיות בעירוי מוצרי דם או בשימוש בסמים דרך הוריד. מחקרים נוספים צריכים לבדוק אם הוירוס קיים בנוזלי גוף אחרים כגון רוק או זרע. בברכה

מנהל פורום פיברומיאלגיה