שאלה

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

16/06/2013 | 11:26 | מאת: כוכבית

שלום רב, אני סובלת מתת פעילות בלוטת התריס ולא כל כך מאוזנת למרות הטיפול שאני מקבלת וסובלת מתופעות קשות של כאבי שרירים, כאילו השרירים "תפוסים" כמו שמרגישים לאחר פעילות גופנית אבל אצלי זה נמשך כל הזמן, בחילות בבוקר עד כדי הקאות, תחושת עייפות קשה במהלך היום וגם כאשר אני מתעוררת, שינה לא מרעננת, כאבים נקודתיים בשרירי הגב העליון, הצוואר , שרירי הבטן העליונה, כאבים בלחיצות באזור השוקיים העליונים, גבשושיות תת עוריות, כאבים בשרירי החזה, עשיתי הרבה בירורים ביניהם גם קרידיולוגי, גסטרולוגי והכל יצא תקין תודה לאל, סובלת מיתר לחץ דם ולא כל כך מאוזנת למרות הטיפול שאני לוקחת באופן קבוע, יש מידי פעם קפיצות, האם יש סימנים משותפים לפיברומיאלגיה ולתת פעילות בלוטת התריס? איזה כדור לפיברו אין לו תופעות לוואי? אני מאוד מפחדת מתופעות לוואי של השמנה וכדומה, כי אני יודעת שלכל הכדורים שמציעים לנושא הזה יש תופעה של השמנה ואני לא מעונינת בכך. אני הולכת ברגל די הרבה, משתדלת להזיז את עצמי כמה שניתן ועדיין סובלת, הבעייה עם הטיפולי הידרותרפיה שיש רק באופן פרטי וזה עולה המון כסף ודרך קופות החולים אין באזור שלי (חולון -בת ים) אני מודה על תשובה והנחיות להמשך. סליחה על אורכה של השאלה

20/06/2013 | 13:29 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום כוכבית, התמונה שאת מתארת בהחלט יכולה להתאים לפיברומיאלגיה(הכאבים המפושטים, הפרעת שינה, עייפות,..) ואפשר להבדיל בין פיברומיאלגיה לתופעות של היפוטירואידיזם, בעיקר על ידי בדיקות דם. בכל מקרה, יש לאזן את בלוטת התריס( שזה בדרך כלל לא בעייה) ובמקביל לטפל בפיברומיאלגיה . ניתן לקחת טיפול תרופתי, להתחיל באלטרולט. באופן טאורטי, יש אחוז קטן של חולים שעולים במשקל עם הטיפול הזה אבל זה יחסית נדיר, ואם כן, ניתן להפסיק את התרופה. חשוב להקפיד על פעילות גופנית סדירה. בנוסף, טיפול בהידרוטרפיה נמצא בסל, כ 12 טיפולים בשנה, והקופה צריכה לספק את השירות. יש הרבה מקומות פרטיים שעושים הידרוטרפיה ועובדים בהסכם עם הקופה. בברכה

מנהל פורום פיברומיאלגיה