הערה להרצאתך בסימפוזיון הישראלי לפיברומיאלגיה

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

06/06/2013 | 13:40 | מאת: דודי פוקס

שלום רב שמעתי בעיון רב את הרצאתך בעניין טיפולים שאינם תרופתיים. עולם העיסוי הוכנס בין אותם טיפולים שאין הוכחה מחקרית ליעילותם וכמו כן הזכרת את אופי המגע שיכול להיות בעייתי לחולים ואכן קיים בו פוטנציאל שכזה בייחוד אצל מטפלים שאינם מכירים ומבינים את את מהות הפיברומיאלגיה.הטיפול במגע אינו חד מימדי כפי שלפעמים נוטים להעיד עליו. מבקש מאד להפנות את תשומת ליבך לאגף אחד מסויים בתחום טיפולי המגע שנקרא: Positional Release Technique אשר נבחן החל משנות ה-50 של המאה הקודמת על ידי Dr. Lawrence Jones, Leon Chaitow, Jones L. ועוד. הטכניקה אינה דרמטית ונמנעת מהגעה לרמת כאב 5 בסולם 10 ומאפשרת הרגעת מוקדי כאב על ידי איפוס חיישנים דרך הבאת הרקמות הרכות לידי קיצור מירבי וכך הרפייה. אשמח להפנותך לקישור: http://leonchaitow.com/ כדי להבהיר אני מעסה רפואי ומעסה ספורטאיםת בוגר מסלול תלת שנתי במכללת רידמן. תודה מראש ואשמח לעמוד לרשותך בעניין.

11/06/2013 | 10:35 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום לך, תודה על הערותך. אכן קיימים טיפולים לא תרופתיים מגוונים שעשויים לעזור לטיפול בפיברומיאלגיה. בשלב זה, הכנסנו לguidelines טיפולים שהוכחו יעילים במחקרים מספיק גדולים ונבדקו לעומת placebo. אין ספק שהתחום מאד דינמי וכאשר יצטבר מספיק מידע, נוכל להכניס להמלצות הרשמיות. בנתיים, ברור שניתן להמליץ באופן פרטני על הטיפול וגם כך נצבור ניסיון. בברכה

11/06/2013 | 12:15 | מאת: דודי פוקס

שלום תודה על התייחסותך להערותי. לצערינו נעשית עבודה לא מעטה בכל הנוגע למקום שה-Fascia תופסת בהקשר לכאבים, כגורם למעגל הכאב, לעומת השרירים. בשונה מהתפיסה הרווחת המייחסת לשרירים בלבד ובהתאם לכך בוחנת טיפולים מתאימים אפשריים. אשמח להציג את הטכניקה ואו לשתף במידע המתפרסם שהרי אי אפשר להתעניין בכל המידע ואו לקוראו. תודה בכל מקרה

מנהל פורום פיברומיאלגיה