לא ידוע ממה אני סובל חשש פיברומיאלגיה

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

11/02/2010 | 11:09 | מאת: אברהם

054054שלום דוקטור ולרי אני סובל כבר מיספר שנים מכאבי רגליים שלאחרונה הית פשטו לצוואר יש לציין שישלי בסי 6 נגיעה בחוט השידרה במשך השנים עברתי אצל טובי האורטופדים שלא מצאו את הסיבה עברתי בגב התחתון ניתוח צריבת דיסק שלא עזר וליפני שנה עברתי ניתוח נוסף שבו הוסבר לי שהיה כלי דם על העצב ב.s1 l5 שגם לא עזר לאורך התקופה קיבלתי המון זריקות אפידורליות בגב התחתון שלא עזרו קיבלתי המון תרופות מאטופן וארקוקסיה שגם לא עזרו קיבלתי גם לירקה וסימבלטה שעזרו אבל תופעות הלוואי היו חזקות עברתי טיפולים אלטרנטבים שגם לא עזרו ביוזמתי ירדתי כ14 קילו והיתחלתי ספורט שכולל שחיה לאחרונה עברתי בדיקות דם אצל רמטלוג ששלל קיומה של דלקת פרקים בבדיקות הדם שלי חוץ מתיפקודי כבד קצת גבוהים הכול תקין בביןפסה של הכבד נימצא תקיו יש לציין שאני סובל ממצב רוח לא טוב לאחרונה הייתי אצל דוקטור מירובסקי שהעלה חשד שאני סובל מיברומיאלגיה והסמפטומים שלי הם כאב משני צידי האגן ולאורך הרגליים שבקיץ זה כואב ושורף ובחורף הכאבים יותר כמו כאב מתוך העצמות וכאבי הצוואר ממרכז ולשני הידיים שבצד שמאל הכאבים יותר חזקים גם באגן והרגליים וגם בצוור והידיים בדיקת mg יצאו תקינות אני ישן טוב אבל אני עייף לא ברמה גבוהה אני גם סובל מנפחויות ולחר ארוחה אני סובל מכאבים חזקים אודה לך מכרב לב וסליחה על המגילה אני מבקש ממך עזרה ויעוץ תודה

11/02/2010 | 11:16 | מאת: אברהם

שכחתי לציין שבMRI תקין וגם מיפוי עצמות וגם סיטי אגן תקין

14/02/2010 | 22:56 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום אברהם, ניראה שאכן אתה סובל מפיברומיאלגיה. אם אני מבינה נכון, בוצע בירור הדמייתי עם CT וכן EMG ולא נמצא סיבה לכאבים. טוב שאתה ירדת במשקל ועוסק בפעילות גופנית. חשוב מאד להתמיד. מבחינה תרופתית, אם סימבלטה וליריקה גרמו לתופעות לוואי, הייתי מנסה טיפול באלטרולט בערב 10 מג. בנוסף, ניתן לבצע גם טיפולי הידרוטרפיה שיכולים להקל על הכאבים. בהצלחה

מנהל פורום פיברומיאלגיה