ירושלים

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

04/11/2009 | 16:40 | מאת: קרן

האם יש קשר נסיבתי בין פיברומיאלגיה להפרעות שינה הכוללות דום נשימתי קשה? מי גורם למי? תודה על תשובתך.

08/11/2009 | 21:55 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום קרן, יש בהחלט קשר נסיבתי בין פיברומיאלגיה והפרעות שינה. רוב גדול של חולים עם פיברומיאלגיה מתלונן על שינה באיכות נמוכה, עם תחושה של שינה לא מרעננת. המחקרים הראו הפרעה בשינה עמוקה יחד עם התעוררויות רבות במהלך הלילה. כמה עבודות גם הראו הפרעה נשימתית במהלך השינה , כולל הפסקות נשימה אצלחולים עם פיברומיאלגיה.

מנהל פורום פיברומיאלגיה