אפיק רמה"ג 12938

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

22/01/2013 | 19:46 | מאת: יוסף

ארוע טראומטי -כריתת רחם ופיברומיאלגיה האם יש קשר בין כריתת רחם שהיוותה עבור אשה (ללא ילדים) ארוע טראומטי פיזי ונפשי להתפרצות מחלת הפיברומיאלגיה כעבור כחמש שנים? אוסיף כי התברר גם כי הכריתה בדיעבד התבררה כמיותרת תודה

04/02/2013 | 12:28 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום לך, אין ספק שכריתת רחם הינו אירוע טראומטי, ואין ספק שטראומה נפשית ו/או פיזית יכול לגרום לפיברומיאלגיה. האם הסימפטומים התחילו אחרי הניתוח והלכו והתגברו עד שעשו אבחנה של פיברומיאלגיה רק אחרי 5 שנים? או שהרגשת טוב כל השנים ורק אחרי 5 שנים התחלת להתלונן ואובחנת כפיברומיאלגיה? אם השאלה קשורה לאפשרות של טביעה משפטית, יש להוכיח רצף בין האירועים. בברכה

מנהל פורום פיברומיאלגיה