האם יש לי את התסמינים?

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

18/12/2012 | 22:35 | מאת: אבי

שלום וברכה! קראתי מאמר באינטרנט על פיברומיאלגיה רציתי לשאול את דעתך האם אני קשור לתופעה וכיצד ניתן לטפל זאת. לפני כ-11 שנה בסמיכות לדיאטה רצחנית ופעילות גופנית מוגברת התחלתי להרגיש כאבים לא מגבילים אך טורדניים מאד באזור- צוואר אחורי, ברכיים, מרפקים, גב תחתון, לאחרונה גם בשרירי הירך, הייתי כבר פעמיים אצל ראומוטולוג בהדסה הר הצופים והוא לא מצא כלום, אני סובל גם משינה לא מספיק מרעננת והרגשת עייפות מתמדת, עשיתי בעבר צילומים וכו' ולא מצאו כלום. האם יש משהו שעליי עוד לעשות? אני מודה לך מאד! אבי .

24/12/2012 | 19:46 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום אבי, השילוב של הכאבים , העייפות וההפרעת שינה יכול להתאים לפיברומיאלגיה. רצוי בכל זאת לשלול מחלה ראומטית אחרת. האם הפסקת לעשות ספורט? אם כן, רצוי לחזור בהדרגה לפעילות גופנית סדירה.ניתן גם לבקש טיפול בהידרוטרפיה על מנת לעזור לך. בברכה

מנהל פורום פיברומיאלגיה