פיברומיאלגיה ושינויים ניאורולוגיים

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

08/12/2012 | 04:00 | מאת: סמדר

שלום שאלות בקשר בין פיברומאלגיה וניאורולוגיה: 1. האם לחולי פיברומאלגיה מאופיינים גם שינויים ניאורולוגיים, ואם כן איזה ואיך יודעים 2. האם יש קשר בין פיברומאלגיה ו-MS 3. האם מוכרת תופעה של אי שליטה על סוגרים בפיברומאלגיה

24/12/2012 | 12:57 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום סמדר, אין שום הפרעה נורולוגית אורגנית בפיברומיאלגיה. חחולי פיברומיאלגיה יכולים להתלונן על נימול, ירידה בתחושה או בכח , סחרחורת ועוד, אך אין הפרעה נורולוגית בשרירים ובעצבים. המחשבה כיום להסביר פיברומיאלגיה הינה הפרעה בתהליך של עיבוד הכאב במערכת העצבים המרכזית, אך לא מדובר במחלה נורולוגית. אין כמובן אי שליטה על סוגרים בפיברומיאלגיה. אם יש, זה דורש בירור. אין קשר בין MS לפיברומיאלגיה. אבל, חולי עם MS מאובחן יכולים לפתח בהמשך גם פיברומיאלגיה בגלל הסטרס הנפשי או הפיזי שנתונים בו. בברכה

24/12/2012 | 15:34 | מאת: סמדר

תודה על התשובה. אני מאובחנת עם פיברומאלגיה מעל עשור ובעקבות תופעה של אי שליטה על הצרכים בחודשים האחרונים החלה המחשבה של האורוגינקולוגים ל-MS שעתה אני בהליכי בדיקה למינהם. כפי שהסברתה את בעיית ההסבר המתפתח לגבי הכאב בפיבומאלגיה, מה ת החולשה עד לכדי שהגוף אינו יכול לשאת את עצמו? ממה ולמה יכולה לנתפתח MS או בכלל תופעת אי השליטה על סוגרים והאם בעקבות פיברומאלגיה מורכבת?

מנהל פורום פיברומיאלגיה