שיעור זומבה -שאלה חשובה אודה לך אם תעני..!תודה :)

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

01/11/2012 | 23:42 | מאת: דניאלה

שלום ! האם פעילות גופנית כגון זומבה יכולה לגרום לבעיות בריאותיות? לד: כאבי ברכיים ,שחיקת סחוס וכדומה ? (אני בת 24 ) ולגיל45-46 ? מצאו לאמא שלי שחיקת סחוס ורצית לדעת על הנושא..והאם מותר לה להתאמן.?מדובר באימון זומבה פעמים בשבוע שאני ואמא שלי הולכות ביחד ...כ40-45 דק בערך !

06/11/2012 | 09:50 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום דניאלה, זומבה הינה פעילות ספורטיבית טובה לגוף ולנשמה ובאופן טיאורטי , אינה גורמת לנזק בריאותי. שחיקת סחוס הינה תהליך ניווני בברכיים שבדרך כלל קשור לגיל, לגנטיקה וכן לעודף משקל. רצוי בעיקר לשמור על משקל תקין ולהמשיך פעילות גופנית, לרבות זומבה. בהתאם למקרה אישי, רצוי אולי להימנע מתרגילים מסויימים שמעמיסים על הברך אם יש בעייה מיוחדת, אך חשוב דווקא לחזק את שרירי הארבע ראשי כדי לחזק את הברכיים . תהנו!

מנהל פורום פיברומיאלגיה