אלטרולט ופיברומיאלגיה

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

07/02/2010 | 17:00 | מאת: חגית

ד"ר ואלרי שלום, אובחנתי לפני כשבוע כסובלת מפיברומיאלגיה/ תסמונת כאב כרונית כתוצאה מחבלה (שאירעה לפני כשנה וחצי). הוצע לי טיפול לא תרופתי כמו הידרותרפיה, פלדנקרייז והרפיה, ובמקביל גם טיפול תרופתי על ידי אלטרולט. ברצוני לשאול אותך בבקשה, האם כדאי להתחיל את הטיפול התרופתי במקביל לשאר הטיפולים (שאותם אני מתכוונת לעשות) או שאולי כדאי לחכות; כמה זמן כדאי לקחת אותה, מתי מפסיקים? האם יש סכנות בנטילת התרופה והאם כדאי להימנע מכניסה להריון בתקופה הזו? תודה רבה!

08/02/2010 | 09:35 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום חגית, כל הטיפולים שהוצעו לך טובים מאד לטיפול בפיברומיאלגיה. אל תשכחי שיש גם חשיבות רבה לבצע פעילות גופנית סדירה כגון הליכה או שחייה. לגבי אלטרולט, אם ישנה כעת הפרעת שינה משמעותית שגורמת לך גם לעייפות, כדאי כבר להתחיל את הטיפול. תופעות הלוואי שלה בסך הכל לא משמעותיות. צריך לקחת לפחות 3 חודשים על מנת להעריך את השפעת התרופה. כדאי לא לקחת את התרופה בזמן הריון. בברכה

מנהל פורום פיברומיאלגיה