תרופה בשם MIRO

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

04/02/2010 | 14:43 | מאת: קורין

אני סובלת מאוד מבעיות גב (פריצות דיסק, דיסקופטיה, ניוון והצרות חוט שדרה ועוד) בנוסף יש לי פיברומיאלגיה שכמובן מגביר את הכאב ומאיט את ההחלמה (זה מה שנאמר לי במחלקה אורטופדית בה הייתי מאושפזת). איני ישנה טוב והכאבים מתישים אותי ואני כל הזמן עייפה. רופא המשפחה העביר אותי מ- ציפרלקס לתרופה MIRO 30 מג. אני אדם מאוד לא דיכאוני אך בתקופות של כאב לאורך זמן ועייפות מתמשכת כמובן שגם מצב הרוח יורד. האם מוכר לך טיפול ב- MIRO ולמה עלי לצפות ?????

08/02/2010 | 09:15 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום קורין, מירו הינה תרופה ממשפחת האנטי-דיכאונים, משפחה שבהחלט אפשר להשתמש בה בטיפול בפיברומיאלגיה. יתכן ורופא המשפחה שלך התרשם שבכל זאת, יש השפעה משמעותית של הכאבים על מצבך הנפשי ולכן מציע לך את הטיפול. במקרה שלך, לאור כל הבעיות גב שאת מתארת, יתכן מאד וחלק מהכאבים הם כאבים נורופתיים ברגליים . כדאי לבצע EMG (בטח בוצע בעבר) לריאות אם יש רדיקולופתיה( כאבים ברגל הנובעים מלחץ על עצבים בגב) ובמקרה הזה, הייתי מציעה לך טיפול בליריקה, שטוב לסוג הזה של כאבים וכן לפיברומיאלגיה. בהצלחה

08/02/2010 | 11:40 | מאת: קורין

תודה רבה על התשובה המפורטת. כרגע מרפאת כאב נתנה לי טרמל + אקמול אך זה לא עוזר לכאבים כלל. אם אני אנסה ליריקה האם זה לא מתנגש ב- MIRO. וחשוב לציין כי הרופא שלי המליץ לי לעבור ל- MIRO מאחר ואני לא ישנה טוב ואכן מרגע שאני לוקחת MIRO - (חמישה ימים ) אני ישנה מצויין ואפילו ללא קלונקס. האם ליריקה נמצא כבר ברשימת התרופות המאושרת במכבי (כלומר מחיר סביר). תודה ויום נעים

מנהל פורום פיברומיאלגיה