כנראה תסמונת פיברומיאלגיה

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

22/09/2012 | 07:45 | מאת: בלה

אני אישה כבת 65 מאוד פעילה פיזית. כשנה אני מסתובבת עם כאבי שרירים חזקים וביקרתי אורטופדים וראומטולוגים רבים. לאחרונה אובחן פיברו מיאלגיה והומלץ לי לקחת אלטרולט 10. קראתי על התרופה ומאוד ניבהלתי.מה הקשר בין דלקת בשריר לדיכאון ? אודה אם אוכל לקבל קצת אינפורמציה. תודה רבה ושנה טובה

03/10/2012 | 22:59 | מאת: יעל

לבלה היקרה! גם אני אובחנתי אחרי 3 שנים של כאבי תופת במפרקי הרגליים עד כדי כך שלא יכולתי לעמוד. תעשי ה שטוב לך, אך אישית לא לקחתי שום כדור! ופתאום חלה הטבה! מציעה לך לעשות הרבה אמבטיות חמות ולא לוותר על הליכה דווקא כשמתחילים ללכת זה קצת עוזר. לנסות להיות בעלת מודעות לתזונה ומנוחה... הדבר היחידי שעזר לי ממש קצת להפגת כאב הייתה משחת ויקס שלא מיובאת יותר לארץ :(

08/10/2012 | 21:41 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום בלה, פיברומיאלגיה אינה דלקת בשריר אלה הגברת התחושה של כאבים בשרירים.אלטרולט הינה תרופה אנטי-דיכאונית במינונים עד פי 10 יותר גבוהים ממה שנותנים בפיברומיאלגיה. במינון קטן מאד של 10 מג, אין השפעה על דיכאון, אך יש השפעה על הרפיית שרירים, הפחתת כאבים, וכן שיפור באיכות שינה. ממליצה לך לנסות וכן ממליצה להתמיד בפעילות גופנית סדדירה . בברכה

מנהל פורום פיברומיאלגיה