בחירת תרופה

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

07/08/2012 | 11:36 | מאת: פיברואית חדשה

דוק שלום, לפני כחצי שנה אובחנתי כחולת פיברומילגיה. עד לא מזמן לא רציתי לשמוע בכלל על תרופות ועכשיו כשהתחלתי לשכול את העניין אני ממש מבולבלת. כ רופא אומר לי משהו אחר אלטרולט, סמבלטה , ליריקה. בפורומים אני רואה רק תגובות השוללות ומאוכזבות מהתרופות. האם תוכלי להשוות לי בין התרופות האילו? השמנה, גמילה מהתרופה, השפעה על שינה , השפעה על דיכאון אולי השפעה על הזכרון והכי חשוב השפעה על רמת הכאבים ( זו הסיבה העיקרית לשמה אני מחפשת תרופה עם כל השאר אני יכולה לחיות) תודה רבה

06/09/2012 | 13:32 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום לך כל התרופות האלא יעילות באופן טיאורטי אך יש לבדוק איך כל אחת משפיעה עליך ועל הסימפטומים שלך. אלטרולט טובה לשיפור שינה ואבים. ליריקה משפיעה גם על שינה, כאבים ועייפות. סימבלטה היא גם תרופה אנטי-דיכאונית. ליריקה ואלטרולט יול לגרום לעלייה במשקל, תופעה יותר נדירה עם סימבלטה. אני בדרך כלל ממליצה להתחיל עם אלטרולט . בברכה

מנהל פורום פיברומיאלגיה