כאבי ברך נוראיים

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

04/08/2012 | 02:43 | מאת: מיכל

שבת שלום. אני בחורה בגיל 55 משקל עודף כ 30 קילו. במשך שנים כל פעם כאב לי איבר אחר, וכל פעם שלקחתי משככי כאבים זה עבר. כאשר נוגעים בי בגוף , בהרבה מקומות כואב לי. לפני שבוע התחילו לי כאבי ברך, ושיא הכאב הגיע אתמול כאשר היום אני הולכת כנכה. הכאב בלתי נסבל. עכשו הכאב הוא גם ברגל שמאל ,[ כנראה מתוך מאמץ.] מה עלי לעשות?? תודה מראש על התשובה

07/08/2012 | 11:52 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום מיכל, יתכן ויש כאבי ברכיים בשל תהליך שחיקתי בעיקבות עודף המשקל. יש לבדוק את הברך, טווח תנועה? האם נפוחה? עם תפליט? כדאי להיבדק בהקדם אצל אורטופד ורצוי גם ראומטולוג(רק שהתורים של הראומטולוג יותר ארוכים...) ולקבל בירור וטיפול בהתאם. בכל מקרה, לטווח ארוך, ירידה במשקל מסייעת מאד להפחתה בכאבי מפרקים ושרירים. בברכה

מנהל פורום פיברומיאלגיה