מנסה להבין

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

16/07/2012 | 11:14 | מאת: לינור

האם הכאבים זה ממקור עצבי או אורתופדי ( גידים שרירים)? קשה לי להגדיר אם אני מרגישה לכאורה דלקת בעצב או בגיד/ מפרק. לפעמים אני בכלל מרגישה שכל העור באזור מסויים שורף לי למשל בגב בכתפיים כמו שמשתזפים בים.. לפעמים אני מרגישה נוקשות וכאבי מפרקים בברכיים כמו דלקת פרקים. לפעמים ביד אני מרגישה כאב רק בתנועה מסויימת כמו חשמל שעובר.. כל פעם יש לי דלקת באזור אחר לאחרונה במפרק הלסת. התחלתי לסבול מכאב ראש! יש תקופות של עייפות כרונית אבל למזלי זה עובר. יש לי גם התכווצויות של הרגל מתוך שינה בשריר התאומים בתדירות גבוהה אמרו לי שזה חשד לפיברו' אבל איך אפשר לשלול האם יתכן שזה מחוסר מגנזיום? דרך אגב האם נשירת שיער יכולה גם להיגרם מהתסמונת כשכל פרמטרים של בדיקות דם תקינים? אז מה זה?

26/07/2012 | 12:15 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום לינור את צריכה בדיקה מסודרת אצל ראומטולוג על מנת לאבחן מקור הבעייה.מחלה דלקתית במפרקים? פיברומיאלגיה? או שניהם? הרבה תסמינים שאת מתארת מתאימים לפיברומיאלגיה.. תבדקי ותתחילי טיפול בהתאם. בברכה

מנהל פורום פיברומיאלגיה