סימבלטה וליריקה לפיברומיאלגיה

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

13/07/2012 | 14:36 | מאת: דוד

שלום רב, קיבלתי במרפאת כאב במשך מס חודשים, תרופה בשם סימבלטה. קופ"ח מכבי חייבה אותי ב50 אחוז מעלות התרופה ולאחר מספר חודשים, בשל חוסר יעילות מספקת ותופעות לוואי רבות, הוחלפה לליריקה שנותנת תוצאות טובות יותר. כעת שאני אט אט מתחיל להשתפר...קופ"ח מכבי לא מאשרת לי לרכוש את הליריקה. ולדברי הרוקחת המחוזית, לליריקה יש התוויה רק לסכרת וזאת בניגוד למה שרשום באתר משרד הבריאות ובאתרים רבים נוספים. פניתי לתלונות הציבור של משרד הבריאות ובמקביל גם הגשתי ערעור במכבי על החלטתם זו. רק לאחר התערבות של רופא המשפחה שלי, התקשרו אלי ממכבי ואמרו שהנושא בבדיקה חוזרת. במשרד הבריאות לא הגיבו על תלונתי ובמכבי שוב נאמר לי שלליריקה יש התוויה רק לסכרת. שלחתי למכבי צילומי מסך של אתר משרד הבריאות ולא קיבלתי כל תשובה. :( החיים הקשים עם כאב מתמיד של דלקת מפרקים, פיברומיאלגיה בעיות גב ונוירולוגיות, גרמו לי לקרוס מספר פעמים ואף להתאשפז ביאוש גדול וכשסוף סוף יש קצת מזור, קופ"ח מכבי מסרבת לסייע לי. מה אני יכול לעשות? תודה מראש ושבת שלום.

25/07/2012 | 13:57 | מאת: מיכה

יש ה נחה משמעותית דרך מרפאת כאב של הקופת חולים

26/07/2012 | 12:11 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום דוד ליריקה רשומה בישראל במשרד הבריאות גם לנורופתיה סכרתית וגם לפיברומיאלגיה. אך היא כלולה בסל התרופות רק באינדיקציה של סכרת ולא של פיברומיאלגיה. זה אומר שמותר להשתמש בליריקה לטיפול בפיברומיאלגיה אך המדינה (והקופות) אינם חייבים לממן טיפול זה... במכבי דווקא , מוכנים לתת הנחה לטיפול בליריקה לחולי פיברומיאלגיה שיש להם ביטוח משלים , בהמלצה של ראומטולוג מומחה. בהצלחה

מנהל פורום פיברומיאלגיה