כאבי בטן בחילות ופיברומילאגיה.

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

02/07/2012 | 18:21 | מאת: זקי

לד"ר ואלרי אלוש שלום רב. אני סובל מפבירו כמעט 3 שנים. בשנה האחרונה החלו אצלי כאבי בטן קשים, הכאבים הם רנדומליים,פעם בצד ימין של הבטן,ופעם בשמאל, ופעם בכלל למעלה באיזור הקיבה. אני מטופל אצל גסטרו, עשיתי קולונוסקופיה ונמצא תקין. גם גסטרוסקופיה נמצא תקין, למעט פצעונים קטנים של אולקוס שהרופא אמר לי שהם לא אמורים לעשות לי כאבים 24 שעות ביממה! בנוסף בלי קשר לכאבי בטן,ולפני שהחלו הכאבים בבטן אני סובל מבחילות קלות אך מציקות. אין סופיות. אגב אני גם מאובחן בתור חולה בדלקת פרקים שיגרונית ואני מטופל במטוטרקסט. השאלות שלי הם: 1. האם יש קשר ישיר או בעקפין לכאבי בטן שלי למחלת הפיברו? 2. האם נתקלת בעבר בחולה פיברו כמוני שיש לו כל הזמן בחילות?

15/07/2012 | 14:30 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום זקי פיברומיאלגיה יכולה להתלוות לתסמונת של המעי הרגיז עם כאבי בטן דיפוזים, בחילות, שלשולים , ובירור גסטרו תקין. אך, חשוב גם לדעת שטיפול ב מטוטרקסט יכול לגרום לבחילות ... כך שכדאי לבדוק גם את זה. אחת הדרכים היא לנסות לתת מטוטרקסט בזריקות במקום כדורים ולבדוק איך אתה מרגיש. בברכה

מנהל פורום פיברומיאלגיה