פיברו וסטטינים

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

02/06/2012 | 00:43 | מאת: סיגל

התחלתי לסבול מהתופעה לפני ארבע שנים אז הכאבים התרכזו בידיים כפות ידיים פרקי ידיים עם דקירות חשבו שזו תסמונת התעלה הכאבים התפשטו לשתי הידיים צוואר ומקומות שונים בגוף באותה תקופה התחלתי לראשונה לקחת סטטינים עם התעמלות מתונה עיסויים חימומים וזמן הכאבים חלפו לאחר כשנה המשכתי עם הסטטינים וגם לא קשרתי בין השניים בחצי שנההאחרונה החלו כאבי שרירים ברגלים וזאת כבר קשרתי לסטטינים הפסקתי נוצרה הקלה אבל עכשיו שוב חזרו הכאבים גם ללא הסטטינים השאלה האם הסטטינים יכלו לגרום לפרוץ המחלה והשאלה השניה אם בכלל אני יכולה לקחת אותם כי אני מרגישה שזה מחריף את הבעיה ניסיתי כבר שלושה סוגים?

11/06/2012 | 08:23 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום סיגל, הסטטינים יכולים לגרום לתופעות לוואי של כאבי שרירים ומפרקים , אך לא ממש לתסמונת של פיברומיאלגיה על כל תסמיניה (עייפות, הפרעת שינה, תופעות נוספות...) . יש לבדוק איך את מרגישה ללא סטטינים, אם באמת כל התלונות חולפות כשאת לא נוטלת סטטינים, אז יש לשקול טיפול אלטרנטיבי לכולסטרול אם צריך (אזטרול) . בברכה

מנהל פורום פיברומיאלגיה