טיפול בפיברומיאלגיה

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

13/05/2012 | 15:11 | מאת: שרית

היי, אני בת 25 ואני סובלת מכאבי ברכיים וגב תחתון כבר מספר שנים, לאחר בדיקה של אורטופד + מיפוי עצמות הוא לא מצא משהו והוא הפנה אותי לראומטולוג. התחלתי בבדיקות אצל הראומטולוגית בקופ"ח ובגלל שהייתי לקראת נסיעה הבדיקות נקטעו ושחזרתי אפשר להגיד שלא ייחסתי חשיבות להמשך המעקב ואפשר להגיד שדי השלמתי עם הכאבים. אחרי שהתחלתי להתאמן במכון כושר שמתי לב שוב לכאבים בכלל הגוף אבל שוב פעם היות ואני רגילה המשכתי להתעלם אחרי שכנועים של המאמן כושר שלי פתאום נזכרתי בזה שהייתי במעקב של הריאומטולוגית ופניתי אליה שוב. היות והמאמן היה מאוד מופתע מריבוי הכאבים שיש לי בגוף הוא חקר את הנושא ואעלה את זה שאולי יש לי פיברומיאלגיה. לאחר בדיקת שעשיתי ששוב לא התגלה כלום העלתי בפני בראומטולוגית שלי את האופציה לפבירומיאלגיה. לאחר בדיקת של מוקדי הכאבים היא אמרה לי שיש לי 16 מתוך 18 נקודות כאב והיא המליצה ואפשר להגיד שהיא איבחנה אותי כסובלת מפיברומיאלגיה. אבל יש לי תחושה שהיא לא עשתה את זה בלב שלם אלא כדי למצוא "הצדקה" לכאבים שלי. האם יש ראומטולוגים שמתמחים בפיברומיאלגיה או שכל ראומטולוג יכול לאבחן(במוקד של כללית לא ידעו לענות לי). ואיך למעשה מתבצעת האבחנה? והאם באמת יכול להיות שאם מאחבנים ממליצים על טיפול אלטרנטיבי ללא מעקב? אגב חשוב לי לציין שבבדיקות שערכה לי הראומטולוגית התגלה לי חוסר בויטמין B12 וחוסר מאוד רציני בויטמין D ובנוסף THS גבוה והתחלתי בטיפול תרופתי ומעקב אצל אנדורינולוג. ועוד משהו אני לא יודעת אם הוא קשור אבל באופן קבוע ה- esr שלי לא תקין תמיד בערכים גבוהים ,עושה רושם שזה לא מטריד כל כך את הרופא משפחה שלי... אני מתנצלת על אורך ההודעה והאובר אינפורמציה אני פשוט לא יודעת מה לעשות... אשמח עם תעשי לי קצת סדר.

20/05/2012 | 14:14 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום שרית כמה דברים: 1 . גם אם אכן מדובר בפיברומיאלגיה, את צריכה מעקב אצל רופא ראומטולוג שמטפל ומבין בפיברומיאלגיה, ולקבל טיפול מתאים: המלצה לפעילות גופנית מתונה, הידרוטרפיה, וכן טיפול תרופתי 2. אם את סובלת בעיקר מכאבי גב תחתון מגיל צעיר, יש להשלים בירור והדמייה בכיוון של מחלה דלקתית (במיוחד שה ESR שלך גבוה) שמערבת את המפרקים של גב תחתון, מחלות שנקראות ספונדילוארטרופתיה. חשוב להשלים בירור. מיפוי עצמות תקין אינו שולל את האבחנה. בברכה

מנהל פורום פיברומיאלגיה