מפחדת מאוד-בבקשה עזרה לאבחון

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

02/05/2012 | 12:36 | מאת: מנו

שלום בת 29 מזה 8 חודש סובלת מכאבים חזרים בחזה שמאל בלבדאם הזמן החל גם כאב בגב העליון בדיוק מתחת לשכמות. עברתי כול בדיקה אפשרית לשלול מחלות(אקו לב,אקו מאמץ,צילום חזה הולטר,אולטרסאונד,א.ק.ג מס פעמים) וברוך השם הכול תקין. הכאב לא עובד וממשיך..לפעמים תוקף אותי גם כאב ראש אחורי כמו התקווצות שריר. הכאבים באים והולכים,אני כבר הגעתי 3 פעמים למיון מכאב נתנו לי זריקה ולא עזר..פשוט הלכתי הביתה ונחתי ורק ככה עבר... הדבר הכי מוזר זה שלפעמים מופיע עיקצוץ מוזר כזה באיזור הפנים.השינה שלי לא עמוקה מידי(אבל אף פעם לא היתה) אני נרדמת רגיל וישנה 7-8 שעות בלילה. מה אני עוד צריכה לעשות... עכשיו אני לפני עוד בדיקה-מיפוי עצמות ל

13/05/2012 | 08:14 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום מנו יש להשלים את הבירור לחפש סיבה לכאבים האלא, כולל בדיקות דם. אם הכל תקין והכאבים נמשכים, יש להיבדק גם על ידי ראומטולוג שמטפל בפיברומיאלגיה על מנת לבדוק אם אכן מדובר בתסמונת זו. כדאי גם לבקש הפנייה לפיזיוטרפיה לטיפול באזור של צוואר ושכמות ולבצע פעילות גופנית מתונה . בברכה

מנהל פורום פיברומיאלגיה