שאלה לגבי שימוש בכדור לכאבי גב?

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

28/01/2010 | 09:47 | מאת: לאה

לפני כשנתים וחצי נפלתי שברתי חוליה L-2 עברתי ניתוח והרופא הסביר לי ששמים לי צימנט, כרגע הכל בסדר אבל כשאני עומדת כל היום על הרגלים יש לי כאבים איומים ,לשיכוך כאבים אני משתמשת בכדור אתופן 400 מ"ג ולא תמיד זה עוזר שאלתי היא האם אני יכולה להשתמש בפרקוסט פעם בשבוע כדור אחד האם זה לא מסוכן? עד לניתוח במשך כחודש קיבלתי פרקוסט לאחר הניתוח הרופא הפסיק מיד עם הפרקוסט ואמר לי שזה כדור נרקוטי. אשמח לקבל מכם תשובה. תודה רבה

04/02/2010 | 11:24 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום לאה, פרקוסט אכן תרופה השייכת לקבוצת הנרקוטיקה ולכן יש פוטנציאל התמכרות לא מבוטל. לטיפול בכאבי גב, אם אטופן לא עוזר, ניתן להשתמש בתרופות אחרות ששייכות לאותה משפחה הנקראת NSAIDS כגון ארקוקסיה או וולטרן . תרופות אלא גם מומלצות לשימוש בזמן כאב בלבד ולא לטווח ארוך. בברכה

04/02/2010 | 11:37 | מאת: לאה

תודה לתשובה שנתתם לי בקשר לפרקוסט ותודה שהמלצתם לי על תרופות אחרות בקשר לכאבי הגב.

מנהל פורום פיברומיאלגיה