חולשה וכאבים

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

04/04/2012 | 15:42 | מאת: דור

שלום , אני בן 41 , מזה חודשיים אני סובל מתופעות מוזרות של כאבים בגוף (העיקר ברגליים) , קפיצות שרירים לא נעימות מפושטות בגוף ,בעיות חוזרות וחולפות של תחושת חולשה שרירית בכל מקום אפשרי בגוף , בכאבים באים וחולפים כנל גם קפיצות השרירים . הבעיה העיקרית שלי היא רגל שמאל , בה השרירים מתכווצים כאילו יש להם חיים אחרים + כאבים בזמן הליכה ממושכת ותחושה כאילו שרירים מסויימים מתנתקים מעצב ההולכה במין תחושה שאני עומד ליפול עקב חוסר תגובה של השרירים לרצון . בירור אצל ניורולוג הכולל EMG(לגפיים התחתונות) וצילום CT ראש יצאו תקינים ביקור אצל ראומטולוג העלה חשד לMYLGYA כל בדיקות הדם יצאו תקינות . למעט הערך ANA מ0-5 יצא 7 . האם אני יכול להסיק מכך שמדובר במחלה אוט אימונית כגון לופוס ? או שאולי אני צריך להמשיך בירור ניורולוגי ??? יש לי תחושה שאני עומד להיות משותק ממש בקרוב . האם יש לי ממה לחשוש ??

10/04/2012 | 14:46 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום דוד אני ממליצה להמשיך מעקב גם אצל נורולוג וגם אצל ראומטולוג עד שתיהיה אבחנה ברורה. ממצא של ANA חיובי אינו מאד ספציפי, במיוחד שיש הרבה תשובות שגויות בקופות חולים, בעיקר במאוחדת. יש לחזור על הבדיקה ולהשלים את כל הנוגדנים הספציפים יותר ולבדוק אם יש תוצאות חיוביות נוספות. בברכה

מנהל פורום פיברומיאלגיה