פיברומיאלגיה וFMF

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

26/03/2012 | 16:30 | מאת: רוני

שלום אנ בת 40 חולת FMF וחולה כנארה גם בפיברומיאלגה\עייפות כרונית (הובחנתי במרפאה מומחית) שהופיע אחרי מחלה קשה של CMV.אני יחד עם זאת סובלת במצבים דלקתיים נקודתיים ומשתנים בכל הגוף(שרירים, פרקים וכו'). האם יש קשר ביןFMF ,פיברומיאלגיה ודלקות פרקים (שקיעת דם גבוה אצלי בד"כ)?איך אני עושה סדר בכל זה? תודה

27/03/2012 | 13:06 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום רוני מחלת FMF היא בעצמה מחלה שמתאפיינת בהתקפים של דלקת במפרקים שונים, לכמה שעות או ימים. היא דורשת מעקב וטיפול אצל ראומטולוג על מנת למנוע התקפים וסיבוכים. הפיברומיאלגיה הינה בעייה נפרדת לכאורה, אך אנחנו יודעים שיש שכיחות גבוהה של פיברומיאלגיה בקרב חולים שסובלים ממגוון רחב של מחלות מפרקיות דלקתיות. בברכה

מנהל פורום פיברומיאלגיה