ציפראמיל ופיברו

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

28/02/2012 | 14:37 | מאת: דפוק בשכל

קיבלתי מהרופא מרשם לציפראמיל בנוסף לאלטרולט אני רואה שציפראמיל נמצא בהתוויה כנוגד דיכאון ורציתי לשאול 2 שאלות הראשונה האם כל המחלה הזאת זה בגלל שאני פסיכי חולה דיכאון והטיפול הוא באמצעות נוגדי דיכאון והשאלה השניה בהנחה שזאת מחלה פיזית האם ציפראמיל אמור להשפיע על זה או לא אציין שאני חדש בתחום (נפגע ת"ד) ועדיין לא מצאתי את מה שיעזור לי ממש

06/03/2012 | 13:14 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום לך פיברומיאלגיה אינה רק דיכאון. היא תסמונת של כאבים מפושטים, עם הפרעת שינה, עייפות , ותסמינים נוספים שונים מחולה לחולה. דיכאון היא אחד התסמינים השכיחים יחסית בקונטקסט של פיברומיאלגיה אך אינו הסיבה הלעדית לתסמונת. גם אם אין מאפיינים ברורים של דיכאון, התרופות בשימוש בפיברומיאלגיה הינם לרוב תרופות אנטי-דיכאוניות, כי הם מטפלות גם בהיבט של הכאב עצמו, של העייפות, משפרות איכות שינה וכו' ולכן משתמשים בםבפיברומיאלגיה. בברכה

01/04/2012 | 19:50 | מאת: יוסי

אני נוא מצטער דר ואלרי אלוש אבל פיברומיאלגיה מופיעה תמיד יחד עם דיכאון

מנהל פורום פיברומיאלגיה