נגישות
נגישות

CPC

דיון מתוך פורום  מעקב הריון, סיבוכי הריון

31/07/2010 | 15:06 | מאת: רוני

שלום, הריון בשבוע 19+1 לאחר החזרת מוקפאים,נקלט בפעם הראשונה. בשבוע 16 בסקירה הראשונה נמצאה ציסטה בגודל 5 מ"מ בצד השמאלי של המח,בכרואיד פלקסוס. שאר המצצאים תקינים,הרופא אמר שזה חסר משמעות. לאחר בדיקות דם מקיפות,התבחין המרובע,סיכוי לתסמונת דאון 1:20000. הבעייה שביום 27.07.10 כשהייתי בבדיקה הציסטה לא קטנה אלא גדלה:6.7 מ"מ,וצמודה אליה ציסטה נוספת בגודל דומה. וגם בצד ימין ציסטה קטנה יותר. בכיתי לרופא,ובכלל אני לא ישנה כמעט ורק בוכה.הוא הפנה אותי לייעוץ גנטי,וקבעתי גם תור באותו היוםלדיקור מי שפיר. קבעתי בכל מקרה כי הבנתי שצריך לעשות עד שבוע 20,ולא רציתי לפספס. יש סקירה נוספת ב-19.08,אהיה בשבוע 21+6. 1.באם ימליצו לי לא לעבוד את הדיקור, האם כדאי לחכות לסקירה השנייה ולקוות לממצאים טובים יותר? 2.מה משמעות גדילת הציסטה ותוספת של עוד ציסטות? 3.אם אחכה,ויגלו שאין שפור,האם אז ניתן לעבור ניקור או שזה מאוחר מדי? 4.באם אצטרך להפיל,האם יש הבדל בין שבוע 23 לשבוע 26? 5..האם הפלה בשבועות כאלה משפיעה על פריון בעתיד<? אנא ,ענו לי אני במצוקה נפשית מאוד קשה. רוני

רוני שלום, קודם כל תנסי להרגע כי במרבית המקרים CPC נעלם ואינו בעייתי. זו לא סיבה שלא לבצע ברור אבל זו סיבה טובה לצאת מההיסטריה. מציעה לך לבצע דיקור עכשיו ולא אחרי הסקירה כי מוטב לא לבצע דיקור אחרי שבוע 21-22. הציסטות עדיין יכולות להיעלם. אם חס וחלילה תצטרכי לעבור הפלה, אין הבדל משמעותי בין השבועות שציינת ובכל זאת, למה להמתין עם הברור? זה הרי רק מוסיף לחץ ומתח. גם אם חלילה תצטרכי לעשות הפלה, עדיין יש לך סיעויים מצויינים להיות אמא לילדים בריאים בעתיד והסכנה לפוריות נמוכה מאד. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693