נגישות
נגישות

אחרי הפחתת עובר

דיון מתוך פורום  מעקב הריון, סיבוכי הריון

15/06/2010 | 20:08 | מאת: הילה

אני בשבוע 17 אחרי הפחתה שבוצעה אתמול של עובר תחתון מתוך 2 בגלל מום שנתגלה בסקירה. 1. האם יש שלב כלשהו (שבוע מסוים) שאם עוברים אותו והכל בסדר אז הסיכון יורד או שלאורך כל ההריון נותר אותו סיכון להפלה/לידה מוקדמת? 2. האם זה נכון שאם בשבועיים הקרובים אין קיצור של מצוואר הרחם אז הסיכוי להמשך הריון תקין הוא גדול יותר? 3. מה אני יכולה לעשות כדי להעלות את הסיכוי שימשיך תקין ללא קשר למה שאינו תלוי בי. אודה על תשובות לכל השאלות.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, ככל שמתרחקים מההפחתה ומתקדמים בשבועות ההריון כך פוחת הסיכון לסיבוכים. אם בשבוע - בשבועיים הקרובים הכל נראה תקין מבחינת העובר שנותר ואורך צוואר הרחם - הסיכון בהחלט יורד ויש סיכוי טוב להמשך הריון תקין. לצעיר לא לכל דבר יש פתרונות פלא. ממליצה לך להימנע מפעילות גופנית מאומצת ומיחסי מין בימים הקרובים לאחר ההפחתה. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693