נגישות
נגישות

הפחתת עובר תחתון

דיון מתוך פורום  מעקב הריון, סיבוכי הריון

09/06/2010 | 18:42 | מאת: הילה

בעוד כמה ימים אעבור הפחתה של עובר תחתון מתוך 2 בגלל מום שהתגלה בסקירה. קראתי רבות על הפחתה וכתוב ככלל שעדיף לבצע בשבוע 14 גם כי אז נמצאים אחרי שקיפות וסקירה למקרה שעד אז תתגלה בעיה באחד מהם ובמידה וזה התחתון אז ההפחתה מוסכנת יותר ולכן מחכים לשבוע 14 שיצא מהאגן. ההפחתה שלי מתבצעת בשבוע 17 האם זה מוריד את הסיכון שיש בגלל שזה עובר תחתון או שתמיד יהיה יותר סיכון כי הוא למטה. אמרו לי שמתוך אלו שעברו הפלה בעקבות הפחתה לרובן ההפחתה היתה לעובר התחתון.

שלום, אם יש סיבה להפחתה - מום, אז השאלה איזה עובר להפחית אינה רלוונטית. שבוע ההפחתה הגיוני. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693