נגישות
נגישות

היפותירואידיזם בהריון ובעיה במוח העובר

דיון מתוך פורום  מעקב הריון, סיבוכי הריון

09/06/2010 | 09:02 | מאת: עדי

אני בהריון שבוע 16 עם תאומים וסובלת מתת פעילות קלה בערך 7.5 מלפני ההריון, מאוזנת עם אלטרוקסין מלפני ההריון והערכים היו בטווח הנורמה אבל בשבוע 7 עלו שוב ל7.5 והעלו לי את המינון ומאז 2.5 +- עושה מעקב כל חודש אצל אנדוקרינולוג ולמרות שהעלו לי את המינון עוד כי הוא אמר שבהריון רצוי TSH 1.5 בערך ולא מעל 2 ועדיין מבדיקה שעשיתי אתמול אלו התוצאות: TSH 2.62 FT4 16.7 FT3 3.91 האם בערכים אלו של TSH יכולה להיות פגיעה בהתפתחות המוחית של העובר ועליה בסיכון לרעלת הריון, לידה במשקל נמוך, הפלות וכו' קראתי שאלו ההשפעות של תת פעילות על ההריון. שאלה שניה, האם העובדה שבתחילת ההריון הTSH היה גבוה זה גרם כבר להידרוצפלוס לאחד העוברים שהתגלה בסקירה מוקדמת, שקיפות תקינה לשניהם.והאם יכול לגרום נזק להתפתחות המוח של העובר הבריא?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, לרוב רק הפרעה קשה בתפקודי התריס פוגעת בעוברים ולכן הפרעה קלה דורשת איזון מחודש אבל לא מלחיצה. אם על השינויים הקלים הללו התפתח הידרוצפלוס לאחד העוברים יתכן ויש לכך סיבה אחרת ולא חוסר האיזון של בלוטת התריס. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693