נגישות
נגישות

המטומה

דיון מתוך פורום  מעקב הריון, סיבוכי הריון

07/06/2010 | 13:29 | מאת: מי@@

שלום, אני בשבוע 6+ 4 ימים. ביום שישי הגעתי לבדיקת אולטרסאונד לאחר שהיו לי דימומים קלים מאוד - כתמים אדומים קטנים בניגוב+ הפרשה אחת חומה על תחתונית. בבדיקה התגלה ב"ה דופק עם עובר המתאים לשבוע 6.0, אבל התגלתה המטומה בגודל 0.5-0.8 ס"מ. מאז הדימומים לעיתים מתגברים- צבעם הפך לאדום, ממש דם טרי. (אתמול בצהריים ממש שטף לא קטן של דמם אדום ומאז קצת פחתו הדימומים אבל ממש לא פסקו).הומלצה מנוחה בבית וביקורת עוד שבוע. שאלותי: 1. האם צבע הדם האדום אמור להפחיד? 2 באיזה שלב עליי לגשת בכל זאת לבדיקה? איך אני אמורה להבחין בין דימום שהוא "תקין" לכאורה, לבין דימום מסוכן שחייב התייחסות? תודה רבה רבה רבה :)

שלום, המצב שאת מתארת נקרא הפלה מאיימת.לעיתים הדימום נמשך או מחמיר וההריון לא מתפתח אבל לעיתים קרובות למרות הדימום ההריון ממשיך להתפתח וגדל לעובר בריא ותקין. המטומה היא שארית דימום. יכול לקחת לה זמן רב ביותר להיספג אבל היא לא בהרכח מפריעה להתפתחות ההריון. אין הרה מה לעשות. ההמלצות: להימנע מיחסי מין וממאמץ גופני משמעותי, אם הדימום מתגבר - לפנות לבדיקה. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693