שאלה

דיון מתוך פורום  מעקב הריון, סיבוכי הריון

12/09/2010 | 21:41 | מאת: אני

שלום ד"ר ,בעצם 2 שאלות: לאחת הנשים רשמת פה כי לרב הפלות עקב חוסר דופק הן לא בגלל קרישיות יתר. אני לאחר 3 הפלות בין שבועות 7-9 .ההפלה ה-1 היתה דימום בשבוע 7 ומס ימים, ובשתיים האחרות לא היה דופק.בהריון השלישי הביאו לי אספרין כיון שהתוצאות של קרשיות לאחר ההפלה השניה היו בגבול מעט מעל הנורמה.אך בכל זאת נפל כי המטולוגית אמרה שלא נראה שיש צורך בקלקסן אז ד"ר הנשים הביאה אספירין .יש לציין שיש 2 ילדים בבית- לידות רגילות. האם תוכלי להגיד לי בערך מה יכול לגרום לחוסר דופק בעובר חוץ מקרישיות בגדול. ב- שאלה שניה :האם את מקבלת דרך קופ"ח מאוחדת?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, העובדה שיש לך הפלות חוזרות בהחלט מצערת. לאור הפלה גם תחת טיפול באספירין - מתחזקת ההשערה שבמקרה שלך לא זו הבעייה. כדיא לעבור באופן מסודר על אירועי ההפלות הקודמות - מתי הן היו, לפני או אחרי הופעת דופק וכן על מהלך ההריונות הקודמים שלך. מעבר לקרישיות יתר יש סיבות נוספות כמו בעיות הורמונאליות שונות, בעיות גנטיות ועוד. יש לא מעט מקרים בהם למרות ברור מקיף, אין לנו הסבר להפלות. את הטיפול בוחרים בהתאם לממצאים. ולא, אני לא מקבלת דרך מאוחדת. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693