חרדות ומחשבות טורדות,וכתובת אתר

דיון מתוך פורום  מדיטציה

13/08/2010 | 16:05 | מאת: אהרון

שלום הגבת כי לדעתך המדיטציה יכולה להתמודד בהצלחה עם מחשבות טורדניות וחרדות,הייתי מבקש לדעת באיזה אופן? ועד כמה זה מבוסס ומוכח (למשל כיום יודעים שההתמודדות המומלצת כחשיפה הינה כאקט התנהגותי קוגנטיבי,וכנראה בדיקה וניתוח מחשבות אינה מסייעת במיוחד) יש קהל מאוד גדול בארץ שסובל מכך ואם זה יעיל זאת בהחלט בשורה (וקהל יעד שמחפש פיתרון שיש לכוון אליו ) היי, הייתי רוצה לקרוא את דעתך האישית האם המדיטציה יכולה להעלים מחשבות טורדניות וחרדות בכלל ואם כן אז איך לדעתך (האם נוכחת במקרים כאלו?)

15/08/2010 | 18:22 | מאת: יונתן קדם

אהרון שלום רב , מנסיוני בקורסים הנערכים בהנחייתי רוב האנשים מגיעים עם רמה מסויימת של מחשבות טורדניות. כל מי שמתרגל ומתמיד הגיע לשקט יחסי. לא היו אצלי מקרים קשים של OCD . כן טיפלתי בבחורה שסבלה מחרדות ודיכאון בעזרת הומאופתיה ומדיטציה והיא השתפרה לאין ערוך. הרעיון מאחורי תרגול המדיטציה הוא מהפכני בטבעו : אני קודם כל מבין – המחשבות זה לא האני. דבר שני – המחשבות הן רק מחשבות. בקורס אני מנסה להגיע עם התלמידים לתחושה הזו שהם יכולים להתבונן במחשבות של עצמם ומכאן שיש נוכחות המתבוננת עוד לפני עולם המחשבות. ההכרה הזו, ההבנה הזו היא כבר משחררת... דמיין לעצמך שאתה מביט באלבום תמונות של חברים. אתה יכול לבחור להגיב לכל תמונה רגשית ומנטאלית או פשוט להסתכל עליהן ללא התייחסות , להתבוננן בפרטים אך לא להביע דיעה. כך אתה עובר דף, דף , מחשבה מחשבה וחוסר ההתייחסות שלך מביא בסופו של דבר לשקט . זה דורש אימון ותרגול אך זה עובד! הטיפול הנפוץ דרך אגב כאשר זה נוגע למדיטציה הוא לטפל ב OCD עם מדיטציה בעיניים פקוחות דרך התרכזות למשל בנר. הרעיון הוא להתחיל להחזיר את המוח לאיזון ורק אז להתחיל לעצום עיניים. קשה מאוד לאלו הסובלים מהתופעה לעצום עיניים – המחשבות מגיעות בצרורות וחלקם מטרידות ביותר. אשמח תמיד לנסות לטפל אפילו בהתחלה כ case study על מנת להוכיח את יעילות הטכניקה. כתובת האתר : www.adivclassic.co.il בברכה, יונתן

15/08/2010 | 21:55 | מאת: אהרון

מנהל פורום מדיטציה