היי

דיון מתוך פורום  מדיטציה

01/08/2010 | 10:51 | מאת: אני

ו אני לא יודעת אם זה מתאים לפה אבל אנסה אני בחורה די דתייה ואני בטוחה שאני יכולה לקבל את כל ההרגעות והסיפוקים מהדרך החרדית ...אבל אני מחפשת כל הזמן עוד דרכים אז קראתי במקרה ספר של אושו על מדיטציה...וזה נורא דיבר אליי. הבעיה שלי זה איך מגיעים לזה אני אתן לך רק "טעימה ממה שנמצא אצלי שנים מגיל צעיר:הפרעות אכילה שאני סתם אוכלת עומדת להתפוצץ ובכ"ז ולחילופין הרעבה.דימוי עצמינ נמוך.פחד מאהבה מדחייה.אני לחוצה כל הזמן לא מסתפקת במה שיש לי בוכה על הזמן שעובר אני חותכת את עצמי מתנהגת נורא למשפחה שלי...רק רע אני רוצה לדעת יש לך משהו מיוחד שאתה יכול להמליץ לי מתוך כל התורה הזו...אוקי מדיטציה אבל זה כללי יש לך עצה או משהו?היפנוזה אולי? מקווה שלא בילבלתי בתודה

02/08/2010 | 13:37 | מאת: יונתן קדם

שלום לך, תודה על פנייתך. זה אכן המקום לברר דברים כאלו. הקבלה עוסקת כבר מאות בשנים במדיטציה . הבעל שם טוב ורבי נחמן מברסלב קראו לה " התבודדות" או " התבוננות". מכיוון שאת בחורה דתייה ארשה לעצמי להשתמש בחכמת היהדות. ישנה אמרה ידועה : " בראתי יצר הרע בראתי תורה תבלין". מה הכוונה? כל אותם דברים שאת מספרת הם תולדה של היצר הרע או "אגו " במונחים המודרניים בא ללמד אותך שיעור – איפה עלייך לשים דגש ולתקן. מה שעוזר זו התרוה – האור ואותו אפדר להשיג דרך מדיטציה או דרך לימוד של ספרי קבלה ( כמו ספר הזוהר למשל). לפני הכל את צריכה לזכור את הכלל שהוא לקוח מהחסידות – כל מה שמגיע ו"מציק" לך מיועד אך ורק למען התפתחותך הרוחנית. אז מה עושים? כדאי בהחלט להתחיל לתרגל מדיטציה. תוכלי להיכנס לאתר שלנו ולקרוא כיצד. תוכלי לקנות את הדיסק שלי המסביר ומנחה כיצד לתרגל. אני בדיעה שלאור מצבך ולאור הקושי לצאת ממצב כזה לבד – שילוב בין טיפול הומאופתי לתרוגל מדיטציה. ההומאופתיה תעזור לך להתחיל לעמוד על הרגליים. המדיטציה תלמד אותך להתחיל לשלוט על דחפים. למשל אוכל – ברגע שתכניסי יותר מודעות לחייך , יותר אור לחייך תוכלי " לראות " דרך החושך ולשים לב מתי את ניגשת לאוכל ומה הסיבה. לאחר מכן התרגול יעזור לך להתגבר על הדחף. אני ממליץ כמו כן לשקול ללמוד קבלה - מותר לכל אישה גם דתייה ללמוד . אני לומד כבר שנים מספר ואני חייב לציין שתורת הקבלה עוזרת מאוד בהשגת אותו כוח התגברות הדרוש כדי להתחיל לראות את חצי הכוס המלאה, להתגבר על כל מיני תאוות ולרואת את המציאות באור שונה לחלוטין. 10 שנים של תרגול מדיטציה ולימודים שינו אותי. אני יותר מסופק ומבין שרוב המחשבות שלי הן מחשבות של יצר הרע ועלי להתחיל ללמוד להשתחרר מהן ולהגיע לטוהר המחשבה. אני בטוח שאוכל לעזור לך. עלייך ליצור איתי קשר בטלפון 036476000. בברכה, יונתן

מנהל פורום מדיטציה