איזה סוג מדיטציה תתאים לי?

דיון מתוך פורום  מדיטציה

31/07/2010 | 14:52 | מאת: אלכס

היי יונתן יש כל כך הרבה סוגי מדיטציה באינטרנט וכל אחד מבטיח משהו אחר, אני יודע שגם אתה מעביר קורס (: בגלל הריבוי הזה אני לא יודע במה לבחור, אז אני אפרט על הבעיה שלי ואשמח אם תוכל להמליץ לי על סוג המדיטציה שתתאים לי : אני לפעמים לחוץ, לפעמים חרד. זה קורה בדרך כלל כשאני צריך לעשות משהו שמפחיד אותי. למשל: חבר הזמין אותי לפגוש אותו ואת כל החברים שלו, ברגע שאני יודע שאני הולך לקבוצה שאני לא מכיר בה אף אחד אני מתחיל להתרגש ולהלחץ, ולפעמים פשוט לא מגיע ומבטל את המפגש. לפעמים כשאני יודע מראש שעוד יום-יומיים אני צריך לבצע איזה משהו שקשה לי, יומיים לפני אני מתחיל לאכול סרטים, לחשוב על זה, לפעמים לחלום על זה, אני לא מצליח להעלים את המחשבה וזה פשוט נתקע לי בראש. גם חשוב לי מה הסביבה חושבת עלי, ובמקום להיות עצמי, אני מנסה להתאים את עצמי לסביבה. אין לי חברה, ואם אני רואה מישהי שמוצאת חן בעיני ברחוב אני מתחיל להריץ סרט בראש במקום לגשת ולהתחיל לדבר, לא מצליח להשתיק את המחשבות והסרטים בראש. אוקיי יצא קצת ארוך ומסורבל..אבל אני מקווה שהבנת את סוג הטיפוס שאני (: איזה מדיטציה תתאים לי? המון תודה

02/08/2010 | 12:53 | מאת: יונתן קדם

אלכס יקר, אכן אנו מוצפים במידע מכל סוג שהוא לא רק על מדיטציה... כשזה מגיע למדיטציה כדאי לברר : 1. האם המורה מדבר מנסיונו האישי? 2. האם ברור מה הוא רוצה להעביר לתלמיד ? 3. האם הוא נמנע לנסות לתת את הכל המידע ואת כל סוגי המדיטציה ושהתלמיד יחליט... כאשר החלטתי להתחיל ללמד ניגשתי ובדקתי את השאלות לעיל ובניתי קורס כזה המביא לך יסודות ברורים ומבוססים על סמך הנסיון שלי. אני מתרגל מדיטציה כבר כ 10 שנים ולא התחלתי ללמד לפני שראיתי שזה אכן מביא לתוצאות! המדיטציה שאני מלמד פשוטה להבנה אך דורשת תרגול ! הרעיון הוא להתבונן ולהתרכז בתהליך הנשימה עצמו. הריכוז בנשימה מדמה עוגן של ספינה המתנועעת בגלים הסוערים ( שהם המחשבות והרגשות שלך כמובן) . רק לאחר שמגיעים למצב בו אתה מסוגל פחות או יותר להתרכז בנשימה ומתחיל להבין שישנה הפרדה בינך ובין המחשבות כלומר - המוח מייצר מחשבות בלי שום קשר לרצונך ולפעמים בלי שום קשר לסיטואציה בה אתה נמצא , רק אז אתה עוזב את הנשימה ומתחיל להתבונן במחשבות. המוח הוא מותנה ופועל לפי זיכרון העבר! עם תרגול המדיטציה אתה מבין – יש אותי - את אלכס ואז יש את המוח החושב. אני מסוגל להתבונן במוח החושב כלומר יש מרחק ביני ובין המחשבות! כל זה כתוב במאמר שלי על המחשובות ותפקידן. מאותה סיבה אתה כבר יודע על משימה שיש לבצע וכנראה שבעבר נכשלת או בילדות אמרו לך שקשה מאוד בחיים... המוח המותנה מתחיל לייצר מחשבות ונוצרת חרדה. ברגע שתבין שזה המוח מייצר את המחשבה ולך יש בחירה- להקשיב לו ולהתחיל לחשוש שמא לא תצליח במשימה או לנסות משהו חדש - ללמוד להקשיב לאלכס מעבר למחשבות , באותו רגע התחלת להשתחרר ולעלות על דרך המלך. אדם המתרגל מדיטציה ומתרגל להיכנס פנימה כבר לא יבקש כל הזמן את האישורים של הסביבה החיצונית אלא ימצא את האישור אצלו בפנים. קל לכתוב אבל קשה בפועל ולכן צריך לתרגל. חובה למצוא מורה שינחה בהתחלה כדי שתוכל לבסס את הטכניקה ותוכל לתרגל לבדך בבית. המדיטציה שאתה צריך היא זו המביאה אותך לשקט מהמחשבות ומלמדת אותך להתבונן בהם ללא התייחסות. אני לא מלמד דימיון מודרך אלא תרגול המביא לריק ממחשבות. אני מאוד ממליץ להצטרף לקורס אך מי שלא מסתדר עם לימוד בקבוצה ניתן להגיע אלי לפגישות פרטיות. אני לא מפרסם מחירים בפורום. כדי שנוכל להמשיך לדבר צור עימי קשר בטלפון 036476000 או דרך מייל פרטי שלי . בברכה ומקווה שעזרתי מעט, יונתן

29/08/2010 | 17:36 | מאת: אופיר

אני פחות התחברתי לכך והעדפתי בהתחלה מדיטציה שמבוססת על מנטרה. בכל מקרה בסופו של דבר אחרי תרגול רב גם את המנטרה כמו הנשימה אפשר לזנוח ופשוט לשבת בהקשבה פנימית.

מנהל פורום מדיטציה