בעיות שינה

דיון מתוך פורום  מדיטציה

03/05/2010 | 19:28 | מאת: יגאל

שלום, אני סובל כבר מספר שנים מקושי להירדם וגם כשאני סוף סוף נרדם אני מתעורר פתאום מוקדם בבוקר ומיד מתחילות מחשבות ודאגות. קראתי באתר על היכולת להתחיל להשקיט את המוח. האם ניתן ללמוד זאת לבד? האם המדיטציה תעזור לי להירדם.? היום אני לוקח מדי פעם כדורי שינה אבל אני מפחד להתמכר. תודה יגאל

05/05/2010 | 12:58 | מאת: יונתן קדם

יגאל יקר, המדיטציה היא כלי מעולה לשיפור השינה כי הרי היא מסייעת להשקטת המחשבות ולרגיעה כך שלמעשה תרגול יומיומי ובעקיר לפני השינה מסייע רבות להירדמות. ככל שתתרגל יותר אותן מחשבות מציקות יעלמו . אני ממליץ לפנות למורה לפני שמתחילים לתרגל לבד - לקבל הנחיות מדוייקות ואז להמשיך לבד. בברכה , יונתן

מנהל פורום מדיטציה