ריקנות וחוסר שמחה

דיון מתוך פורום  מדיטציה

02/05/2010 | 13:07 | מאת: תמיר

שלום לך יונתן, האם למדיטציה יש תשובות למישהו שהוא על סף דיכאון , מרגיש שכל מה שעשה והשיג לא מביא לאושר . אני מרגיש שכל מה שקראתי בספרים רוחניים בדיוק עכשיו קורה לי. איך אני מתחיל לצאת מהעצבות הזאת והריקנות הזאת? לא ממש רוצה לקחת כדורים. תודה

05/05/2010 | 12:23 | מאת: יונתן קדם

תמיר שלום, כפי שאמרתי כבר לא פעם דווקא המקום המייאש בו נראה שאין לאן להמשיך הוא הרגע בו מתחוללים השינויים. אתה אומר לעצמך - לשם מה כול זה ? מה בעצם עשיתי כל חיי? רדפתי אחרי מה? העצבות המגיעה מסמנת לך דלת ועליך לפתוח אותה ולהתחיל לחפש את המשמעות ואת המילוי מהרוח! תרגול מדיטציה מחבר אותך למקום חדש בו תכול להרגיש סיפוק ושמחה. כאשר מגיע שקט יש אפשרות להתחיל לבחון כל דבר בפרופורציה מתאימה.המדיטציה מאפשרת להסתכל על חייך כאילו מעל לרגש - איך אוכל לפעול במציאות כך שאכניס יותר שמחה לחיי. תוכל לקרוא את המאמר באתר - " איך ניצור יותר שמחה בחיים". בברכה, יונתן

מנהל פורום מדיטציה