דימיון מודרך

דיון מתוך פורום  מדיטציה

13/04/2010 | 14:11 | מאת: נעמה

שלום, אני קצת מבולבלת - מה ההבדל בין דימיון מודרך למדיטציה. הייתי בהרצאה והמרצה דיבר על דימיון מודרך ואמר שזה סוג של מדיטציה. מה הכוונה? תדוה נעמה

14/04/2010 | 12:57 | מאת: יונתן קדם

דימיון מודרך הוא אכן סוג של מדיטציה מונחית אך המתרגל נדרש להפעיל דרך הנחיה כמובן את הדמיון ולעומת מדיטציה קלאסית השכל עדין פעיל. במדיטציה אנו לומדים להתבונן בנשימה ובשלב גבוה יותר לומידם להתבונן במחשבות וברגשות ללא התייחסות עד להופעת חלל שקט בו השכל כמעט ואינו פעיל. בברכה, יונתן

מנהל פורום מדיטציה