סיגל- אשמח אם תוכלי לעזור לי

דיון מתוך פורום  מדיטציה

16/02/2010 | 00:00 | מאת: לי

חיפשתי פורום "תמיכתי" שעוסק ביוגה. אני כותבת לך עם דמעות, מכיוון שאני הולכת לחוגי כושר, ושם אני נכנסת לשיעורי יוגה. כבר הייתי אצל שלוש מורות שונות ותמיד הן גורמות לי לצאת עם דמעות. אני מאוד אוהבת את השקט של השיעור, ואת על העקרונות של הזרימה האנרגטית. ברקע שלי הייתי בהמון סדנאות וקבוצות של מדיטציות והעצמה. גם בטיפולים שונים ואישיים, וגם אני מעצמי מטפלת בתחום המגע. הבעיה בשיעור: אני לא בחורה רזה, ותמיד בשיעור אני מרגישה "חריגה" כי אני לא יכולה לעשות את התרגילים שהמדריכה וכולם עושים (נר, עמידת ראש, גלגול לאחור, וכל שלל סוגי העמידות, לעגל את הגב פנימה והחוצה וכו'). מה דעתך? האם יוגה זה לרזים בלבד? אולי שייתנו גם תרגילים לאנשים שמנים? אולי שיפתחו חוגים "יוגה לשמנים" שגם אנחנו נוכל להנות מזה? מה דעתך? מה את מציעה לי לעשות? לוותר ולא לנסות יותר יוגה?

16/02/2010 | 15:16 | מאת: סיגל זעירא

שלום יוגה אינה רק לאנשים רזים! חשוב לא להשוות את עצמנו והיכולת שלנו לאנשים אחרים.כל אחד מגיע מהיכולת שלו,ובהדרגה ניתן להגמיש את הגוף ולעשות תנוחות שבעבר היו קשות יותר. חשוב לתרגל בעיקביות ולגלות סבלנות,את התוצאות לא משיגים אחרי שיעור אחד. במיוחד חשוב לזכור שהפן הפיזי של היוגה חשוב למען בריאות תקינה ושמירה על הגוף ע"י הזרמת האנרגיה,אך בהחלט אינו המטרה העיקרית של היוגה.היוגה עוסקת בהגשמה עצמית ומציאת העצמי האמיתי הדבר נעשה דרך תרגול פיזי ועוד. אל תשפטי את עצמך,היי סובלנית ונסי למצוא יוגה שאינה דינמית מאוד אלא יוגה שהתרגול הפיזי בו יותר רך. את מוזמנת לבוא להתנסות ... המון בהצלחה סיגל זעירא 050-8314252

16/02/2010 | 18:56 | מאת: לי

אבל זה לא מצליח לי באף שיעור, והמדריכה/ות מתעלמת/ות ממני. פשוט בתוך שיעור של שעה אני בד"כ חצי שעה רק מסתכלת. זה מאוד פוגע. החלום שלי זה לעשות יוגה ולהתחבר לכל הדברים שדיברת עליהם. איפה אני יכולה למצוא יוגה עם תרגול רך יותר כמו שכתבת? ושאלה נוספת- אני מאוד רוצה להצליח לעשות עמידת ראש (בשביל כל המשמעויות ובעיקר הנשימה), את חושבת שעם עודף משקל זה אפשרי? את חושבת שאצליח? איך לתרגל? מה לעשות? אני עושה המון ספורט, מכל הכיוונים ועל כל השרירים. מה דעתך?

מנהל פורום מדיטציה