רעש

דיון מתוך פורום  מדיטציה

01/11/2011 | 07:38 | מאת: נטע

שלום, לאחרונה (לפני כחודש וחצי) עברתי דירה לבית חדש. בימים האחרונים החלטתי לחזור לתרגל מדיטציה (תירגלתי בעבר והפסקתי, עכשיו כאמור החלטתי לחזור לזה). בבניין החדש שאני גרה בו יש רעש של מכוניות. ביום-יום זה לא מפריע לי ואני מתעלמת אבל כשאני מתיישבת לתרגל מדיטציה הרעש הזה פשוט משגע אותי. השאלה היא מה מומלץ לעשות? לשים אטמי אוזניים לא נראה לי כל כך נוח, הדבר עלול ליצור לחץ על האוזניים והראש. או לשים מוסיקה מתאימה למדיטציה שקצת תחפה על הרעש? או פשוט לנסות להתעלם ולהתרכז בתרגול למרות הכל?

02/12/2011 | 09:07 | מאת: יונתן קדם

נטע שלום רב , מניסיוני ישנה כמות רעש סבירה איתה עידין ניתן לתרגל וישנו רעש שהוא באמת מקשה על התרגול. בדרך כלל רעש מונטוני מסוג אחד שיאינו מחריש אוזניים ובמצבך זה נראה לי המצב יש אפשרות להגיע למצב בו זה פשוט לא יפריע. כדאי בהתחלה לשים מוסיקה חרישית ונעימה וכאשר תרגישי מספיק שקטה ורגועה לכבות את המוסיקה ולתת הלהכל להיות כפי שהוא. את תופתעי לגלות כי ברגע שאת ניגשת לכל מה שקורה סביבך עם אותה גישה משחררת : " אין לי בעיה עם דבר , אני נותנת לפחות בשעת התרגול להכל להיות כפי שהוא". בצורה כזו את יוצרת תכנות מחדש למוח הרציונלי ולאט לאט זה מחלחל פנימה. גישה זו כרגע נכונה לתרגול ולא לחיי היומיום. עם השנים את תווכחי לדעת כי במשפט הזה יש אמת גם במציאות חיינו. כרגע בגלל שכל פעם שאת מתיישבת מופיעה מחשבה : הנה עכשיו הרעש יפריע לי ואני לא אצליח להיכנס למדיטציה..." אז את נשארת מתוסכלת. הדרך להתחיל לצאת מהלופ הזה היא להתבונן במחשבה הזו ודווקא דרכה להכינס לשקט! כלומר את מתבוננת ללא שאת מגיבה למשחבה ואז יקרה משהו מעניין. נסי ואם יש עוד שאלות אשמח לעזור יונתן

מנהל פורום מדיטציה