שימוש במדיטציה להפחתת מתח

דיון מתוך פורום  מדיטציה

29/07/2011 | 17:26 | מאת: רם

שלום רב לאחרונה עקב בלפריטיס ויובש בעינים די מוטרד,ואפילו מעט בלחץ לקראת ההגעה לביקורת אצל רופא העינים,האם יש תרגיל\תרגילים שניתן להשתמש בהם במדיטציה שאינם מסובכים וגם ניתן לעשות בעבודה ללא תשומת לב? אודה לסיוע רם

שלום רב, ניתן להתחיל בתרגול מדיטציה הכולל דמיון מודרך. להלן דוגמה: עצמו את העיניים, ונסו לדמיין בראשכם אור לבן מרפא ומרגיע, היורד לכיוונכם מהמקום הגבוה ביותר בשמיים. כעת דמיינו שהאור חודר דרך ראשכם וממלא את כל תאי המוח. הוא ממשיך למלא אזורים אחרים בגופכם: את הפנים, את ארובות העיניים, הלסת, שרירי הצוואר, הכתפיים, הידיים, הגב עליון והגב תחתון. האור ממשיך להתקדם ולמלא את אזור הבטן העליונה, התחתונה, הרגליים וכל תא ותא בגופכם. בכל מקום שהאור נוגע, הוא משרה רוגע. כך, הוא ממלא את הגוף כולו ומשחרר ממנו כל מצוקה ונטל. אם אתם חשים כאב במקום מסוים, נסו לכוון את האור בדמיונכם לכיוונו והתמקדו בו. ניתן לבצע את המדיטציה בכל תנוחה שתבחרו: בשכיבה, בעמידה, בישיבה ובכל מקום: בבית, בים, בטיול ובכל מקום שמאפשר לאדם להיות עם עצמו ועם מחשבותיו. לעומת זאת, אין לבצע מדיטציה בזמן נהיגה או בעת שימוש בכלים חשמליים.

מנהל פורום מדיטציה