תרגול בסיסי

דיון מתוך פורום  מדיטציה

25/06/2011 | 07:29 | מאת: רובי

שלום , אני מתרגל את המדיטציה כבר כשבועיים ואני מרגיש שיש התקדמות וזה משפיע עלי, ישנה התערבות שלי בתוך זרם המחשבות החולפות,כאילו שאני מדבר ושואל שאלות או משתף את עצמי במחשבות,וזה לא מסתדר עם ההנחיה של להתבונן על המחשבות מהצד האם זה ישתפר ויחלוף עם ההתקדמות בתירגולים? והאם עם הזמן אני אהיה רגיש פחות לרעשים,או להתייחס פחות לרעשים,שאותם כאילו אני מחפס, לדוגמא: שכנים הגרים ממול ומבלים שעות רבות בחצר בטון דיבור לא נעים?

27/06/2011 | 21:14 | מאת: יונתן קדם

שבועיים זו תקופה קצרה ויפה שאתה כבר מרגיש בתוצאות. בדרך כלל שלב ההתבוננות במחשבות הוא מתקדם ויש לדעתי קודם כל להתרכז בתהליך הנשימה לכמה שבועות עד שמתחילים בשלב ההתבונננות. זה לא מדויק להגדיר זאת כהתבוננות במחשבות מהצד אלא התבוננות במחשבות ללא התייחסות וללא שיפוטיות לדוגמא אפשר להסתכל על אלבום תמונות ולהתרגש מכל תמונה ולהגיד מה דעתנו על התמונה ועל הדמויות ואפשרי להסתכל בצורה מאוד אובייקטיבית – אני רואה בתמונה כלב וילד עם חולצה אדומה, אני רואה משפחה שמחה... אין התייחסות למה התמונה מעוררת בי או מזכירה לי. זה התהליך במדיטציה. מגיעה מחשבה ואתה בוחר לא להמשיך איתה . תדמיין את עצמך יושב על ראש גבעה ומולך פסי רכבת. רכבת מגיעה מצד ימין וחולפת לנגד עינייך אם תתיחס תראה שרצונך הוא להפנות מבטך שמאלה עד אשר הרכבת נעלמת באופק או בעיקול. עליך להשאיר את תודעתך נטועה ואל " תתפתה " להמשיך עם קו המחשבה אשר מביא אותך לעוד מחשבה.. זה דורש תרגול. אין כאן מאמץ אלא הבנה שאין פה מלחמה וניסיון להדחיק את המחשבות אלא לתת להכל להיות כפי שהוא. אותו דבר לגבי הרעשים. אחד העקרונות החשובים הוא לתת לדברים להיות כפי שהם. כמובן שכדאי לחפש שעה שקטה וחדר שקט אך תמיד יהיו רעשים מסיחי דעת ( אפילו ציפורים...). ברגע שתיתן לדברים להיות זה יוריד מתח והפרעה. תרגול ועוד תרגול יביאו לשקט המיוחל! בברכה יונתן

28/06/2011 | 06:16 | מאת: רובי

תודה לך על ההכוונה, בנוסף רציתי לדעת האם בתירגול לבד,לאורך זמן וללא סדנת תירגול (אני לא מרגיש בנוח לתרגל בקבוצה) ניתן להגיע לרמה טובה של מדיטציה?

מנהל פורום מדיטציה