תרגול נכון של מדיטציה

דיון מתוך פורום  מדיטציה

23/09/2010 | 21:30 | מאת: שאול

אני מנסה לתרגל לבד דרך דיסק מדיטציה שקיבלתי לחבר. זה לא ממש מצליח לי. אפשר לקבל כמה טיפים למדיטציה נכונה? שאול

27/09/2010 | 18:08 | מאת: יונתן קדם

שאול טיפים והנחיה מדוייקת תוכל לקבל באתר : www.adivclassic.co.il תחת כפתור מדיטציה. ככלל יש קושי רב להתחיל לתרגל לבד ללא הנחיה . אני ממליץ לקבל הנחיות מדוייקות ממורה או להגיע לקורס מכמה סיבות : - חוסר היכולת של המתרגל המתחיל להגיע לתוצאות עליהם קרא בספר מסוים ואז הוא פשוט יזנח את התרגול וחבל . במיוחד במערב אנו תלויי תוצאות ורצוי מהר. ללא הנחיה אין לנו מושג האם הגענו לתוצאה הנכונה? האם אכן צריך להגיע תוצאה כלשהיא? מתי אני יודע שהתרגול נושא פירות? - המתרגל באופן עצמאי עובר שלב ארוך של ניסוי ותהייה (שיש לו יתרונות לחלק מהאנשים) אשר אצל רוב האנשים יהיה זה בזבוז זמן יקר והרבה תסכול ששוב עלול לגרום למתרגל שאך זה התחיל לזנוח את הכלי הנפלא הזה. - קיבוע של טכניקת מדיטציה לא נכונה ואז כאשר מגיע רגע בו מבינים שזה לא מצליח לבד כבר הזרעים נזרעו וקשה יותר לעבור לטכניקה אחרת . - התרגול עצמו מעלה תובנות, קשיים , רגשות מהעבר . לפעמים במקום להיות שמחים ורגועים כתוצאה מהתרגול אנו מוצאים עצמנו חסרי סיפוק ועצבניים... לא כדאי לעבור כל זאת לבד. המורה שכבר עבר זאת יכול לעזור ולהנחות איך להתמודד עם כל זה ואיך לממש את התובנות בחיי היומיום. אני ממליץ לעבור קורס כדי לקבל את הטכניקה ממי שכבר ביסס והפנים אותה בתוך עצמו , תירגל אותה מספיק שנים , יודע איפה הקשיים, למה לצפות , איך לממש את התובנות , את הרוגע ושלווה מהמדיטציה בחיים הרגילים ולא רק בשעת התרגול. כדאי להגיע לשיעור נסיון ולבדוק מי המורה, האם אני מבין את דבריו והם בהירים לי? האם פיו וליבו שווים כלומר מה שהוא מלמד אכן ניכר עליו? האם הטכניקה שהוא מלמד יחסית ברורה לי ואני מרגיש שהוא " יודע על מה הוא מדבר"? בברכה, יונתן

מנהל פורום מדיטציה