לידה שקטה ונדודי שינה

דיון מתוך פורום  אובדן הריון - תמיכה וליווי

10/09/2015 | 02:58 | מאת: י.ל

שלום, לפני חודש ושבוע כמעט עברתי לידה שקטה. שבוע 38+ כמה ימים. ההיריון היה תקין לגמרי, ולא ידוע מדוע ביום בהיר אחד תמו התנועות ולא היה יותר דופק. ילדתי בלידה וגינאלית עם צוות תומך. סה"כ מצבי משתפר מיום ליום, פיזית ורגשית. יש לי שני ילדים בבית כך שאני עסוקה בהם, עד עכשיו היה חופש גדול וכעת הסתגלות למסגרות. הקושי הגדול שלי הוא בלילות. אני לא מצליחה להירדם משך שעות ארוכות. היום נכנסתי למיטה בעשר בלילה ובחצות וחצי יצאתי ממנה מיואשת. עכשיו כבר תיכף שלוש בלילה והשינה לא מגיעה. אני חוששת להתחיל טיפול תרופתי כי אני יודעת שזה ממכר. אשמח לעצה. סה"כ רב הזמן מצב הרוח שלי טוב, אני לא עסוקה כל הזמן בלידה אלא, הייתי אומרת ש5% מהיום מגיעות מחשבות וחולפות. לעומת זאת לפני השינה אני מוצפת מחשבות ומתקשה מאוד להפסיקן. תודה

27/09/2015 | 20:38 | מאת: רינת יוסף ורדי

הי י.ל יקרה. הצטערתי מאוד לקרוא על האובדן שלך. ייתכן והנפש החכמה והאמהית שלך מתעלת את המחשבות והרגשות לשעות בהן ניתן להציף אותן, ולא בשעות בהן ילדייך זקוקים לתשומת לבך ולנוכחותך הנפשית. חלף זמן קצר מאז האובדן ומחשבות ורגשות עוצמתים היא תגובה נורמלית לתהליך של האובדן הפתאומי הזה שחווית. בואי תכתבי לנו אם את רוצה איך את בימים האחרונים, מה שלומך.אנחנו כאן. חיבוק גדול רינת

26/10/2015 | 12:53 | מאת: י.ל.

בהמשך להודעה הקודמת שלי, עברו כמעט שלושה חודשים מאז הלידה השקטה. מצבי השתפר לאין ערוך. יש ימים שקשה להירדם אבל רב הזמן זו לא בעיה ולרב אני ישנה שינה רציפה וטובה. בימים האחרונים אני שמה לב שאני נוטה לכעוס - על בעלי, על קולגות שלא טרחו לברר מה איתי וכן הלאה. אני משערת שזה חלק מהאבל והכאב (אין לי על מי לכעוס לגבי הלידה השקטה אז אני מתיקה את זה לכל מי שאפשר...). לפני שבוע קיבלתי מחזור לראשונה מאז הלידה ואני עכשיו תוהה מה לעשות. האם לנסות להיכנס להיריון או לחכות עם זה. אם לא היה את השעון הביולוגי הייתי מחכה. נותנת לזמן לעשות את שלו. מאידך, אני כבר בת 36.5 ואני חוששת שאם אחכה יהיה מאוחר מדי, וגם פתאום לוקחת בחשבון שאף אחד לא מבטיח לי שההיריון הבא יסתיים כשורה. מצד אחד, רוצה תינוק (ת'כלס, רוצה תינוקת), מצד שני, יודעת שהדבר הנכון הוא לחכות אבל מפחדת מאוד לפספס בגלל זה הזדמנות לעוד ילד. זהו. זה מצבי כרגע... אשמח לתגובות. תודה

מנהלי פורום אובדן הריון - תמיכה וליווי