נפל לי הילד

דיון מתוך פורום  אובדן הריון - תמיכה וליווי

29/12/2009 | 14:34 | מאת: אני

נפל לי אתמול הילד שבוע 7 כולם אומרים תגידי תודה שזה עכשין אני לא מבינה על מה תודה על זה שלא הצלחתי להחזיק אותו או על זה שלא הייתי מספיק אחראית לשמור עליו יותר טוב ולהיזהר לא להרים דברים כבדים ולא להתכופף אימרה נוספת חכמה תגידי תודה שיש לך ילדה כבר כאילו שזה תחליף לעוד ילדים יש לי אמא שממש עכשיו התגברה ב"ה על מחלת הסרטן זה היה בשחלות ובשלפוחית אנחנו לא יודעים אם זה גנטי כי היא מפחדת לעשות בדיקה אז כל הזמן מקנן בי הפחד הזה שאולי גם לי זה יקרה ומה אם אני לא אספיק להביא עוד ילדים חלילה?! והכי זה גרוע זה המשפט המון נשים עוברות את זה מה בדיוק זה עוזר לי לדעת שעוד נשים עוברות ת הסבל שלי זו אחת השנים הקשות בחיי חמתי נפטרה התמודדות קשה מאוד עם אמא שהייתה וב"ה התגברה על מחלה נוראית בעל שנסע לעבוד בחו"ל שבועיים אחרי לידה קיוויתי שהכל נגמר ונראה שלא

שלום לך אני מצטערת לשמוע על האובדן שלך. רגשות האשם קשים. כמובן שלא ניתן לדעת מה הסיבה להפלה אך זה כל כך טבעי לנסות ולמצוא הגיון ולהרגיש אשמה. התגובות הלא מתאימות של הסביבה לאובדן הריון והאמירות הבלתי נסבלות המתחילות ב: "איזה מזל ש.. טוב ש... תשמחי ש..." הן התמודדות מתסכלת עם הפער בין התחושות שלך לבין הסביבה שקשה לה להבין מה עובר עליך. אנשים מנסים מכוונה טובה להגיד דברים אך זה בד"כ מרגיז ומעציב יותר מאשר מועיל במקרים האלה. הרשי לעצמך להגיב אל אותם אנשים ולבקש שפשוט יהיו איתך ולא ינסו "לעודד" בדרכם הבלתי יעילה. הלוואי והאירועים הקשים בחייך הסתיימו ושתתחיל תקופה עם בשורות טובות יותר. את מוזמנת מאד להמשיך לכתוב כאן. גילי

30/12/2009 | 11:21 | מאת: לולי

שלום יקירה,צר לי על האובדן שלך ליבי נקרע לשמוע כל פעם עוד מקרה של אובן,לאובדן אין שבוע כל אובדן הוא אובדן,בכל גיל זה כואב,כאשר עוברים אובדן ולא חשוב באיזה שבוע , הטלטלה הרגשית עצומה. כל אחת מגיעה לאובדן שלה עם מסע חיים אישי האובדן הוא חלק מהחיים וממי שאת היום.. אל תאשימי את עצמך במה שקרה רגשות האשם האלו לא יובילו לשום מקום,את עשית מה שהיית צריכה לעשות..ובטח ובטח שלא ידעת שכך זה יגמר...ועכשיו צריך להתחיל לעכל ולעבד את מה שהיה וגם להתאבל.החזרה הביתה היא לא קלה. חשוב שתאפשרי לעצמך להיות במקום שנכון ומתאים לך. תקיפי את עצמך באנשים תומכים ומכילים לפעמים תרצי להיות לבד וזה גם בסדר.במידה ויש אנשים שפולטים דברים את הכי רשאית בעולם לבקש להפסיק..! זה בסדר גמור אסור להתייחס..... כמו להגיד: 1. הכל לטובה- מה כל כך טוב שעובר שמת??? 2.עוד יהיו לך הרבה ילדים - מי אמר??? וכו' וכו'.... 3.תגידי תודה שזה קרה עכשיו ולא... תביני שהכל ממבוכה ולא מכוונות זדון.... אני כבר הבנתי שאף אחד שלא היה שם לא יודע כמה מילים פוצעות רק מאחלת לך אמן ואמן שבקרוב יהיו לך ימים יפים יותר *במישפט שציינת שהמון נשים עוברות את זה,זה אומנם לא מנחם אך לומר לך את האמת רוב הנשים שעוברות את ה"חוייה" הזאת חושבות שמשהו לא בסדר איתן שמשהו פגום בגוף שלהם,ומישפט הזה בא לומר לך את שלא תחשבי לרגע שאת לא בסדר.. צריך הרבה שלווה ואמונה פנימית עמוקה על מנת לנהוג להמשיך הלאה..בסוף עוד תראי יש ימים כאלו ויש כאלו. תראי איך החיים מתערבבים להם יחד..כל פעם שנהיה רע על הלב תחבקי אנשים שעושים לך אושר ילדה,בעלך..זה עושה פלאים!!! תנוחי ותני לגוף להתאושש וכמובן גם לנפש הרבה הצלחה בהמשך לימים טובים ומשמחים יותר!

מנהלי פורום אובדן הריון - תמיכה וליווי