האם היה ניתן למנוע הפלה בשבוע 7

דיון מתוך פורום  אובדן הריון - תמיכה וליווי

09/08/2012 | 13:25 | מאת: שירה

בס"ד שלום, ידעתי שאני בהריון כבר מהאיחור של המחזור לאחר שעשיתי בדיקה ביתית. בשבוע ה-5 התחיל לי דימום קל שהלך והתחזק,כמו כן היו לי כאבים חזקים מאוד, כמו צירים, הלכתי לרופאת נשים שאמרה לי שכנראה היתה לי הפלה ושלחה אותי לעשות בדיקת בטא, בבדיקה יצא ערך גבוה של חלבון יום לאחר שקיבלתי את התוצאות, בדרכי לרופאה, יצא לי גוש בשר גדול ומדמם, סיפרתי את הכל לרופאה, היא עשתה לי אולטרה סאונד וראינו את העובר, וראינו שיש לו דופק. היא שלחה אותי הביתה ורק אמרה לי לא לקיים יחסי מין כל עוד אני מדממת. הדימום המשיך ולאחר כמה ימים התחזק, שוב התחילו כאבים חזקים, שוב יצאו גושי בשר גדולים, הגעתי למיון נשים ושם אמרו לי שצוואר הרחם מאוד פתוח ושהיתה הפלה. השאלה שלי היא- האם הייתה דרך למנוע את ההפלה הזו? האפ יש מה לעשות בשבועות כל כך מוקדמים?

שלום לך אני מצטערת לשמוע על אובדנך. עלייך לשאול גורמים רפואיים את השאלה כדי להיות בטוחה אך ככל שידוע לי אין דרך למנוע אובדן הריון בשלבים מוקדמים או מאוחרים וזה מה שעצוב :( מצד אחד היינו רוצים לדעת שאנחנו לא אשמים אך מצד שני קשה גם לעכל שאין לנו דרך להיות יותר אחראיים ובכך למנוע הפלה כי בד"כ אי אפשר למנוע אותה (פרט למקרים בהם האשה לא פועלת לפי הנחיות של רופאים וזה לא המקרה שלך ובד"כ זה לא קורה מסיבה זו. את מוזמנת לשתף כאן בתחושותייך. גילי

מנהלי פורום אובדן הריון - תמיכה וליווי