ערב טוב

דיון מתוך פורום  אובדן הריון - תמיכה וליווי

26/12/2010 | 22:26 | מאת: ורד

שלום גילי, שמי ורד ולצערי הרב עברתי לידה שקטה בשבוע 22 + 3 ימים לפני חודש. לאחר שולשה או ארבעה ימים מהלידה התחילו לי חרדות של פחד נוראי ממוות. אני מטופלת ע"י מטפלת הוליסטית ונעזרת בפרחי באך. רציתי שאול האם זה הגיוני שאני עוברת כאלה חרדות והאם לדעתך אני צריכה לעבור טיפולים נוספים מעבר לאלה שאני מטפלת ?? תודה וערב נעים !

27/12/2010 | 17:31 | מאת: יעל@

ורד שלום, צר לי על האובדן שלך ואני מקווה שתתחזקי ושאלוהים ישלח לך מעכשיו רק בשורות טובות נכנסתי היום לשאול שאלה די דומה , אז נראה לי שהתשובה היא כן- זה כנראה הגיוני שאנחנו חשות חרדות כאלו, אני מאוד אשמח לדעת איזה פרחי באך את לוקחת בשביל זה!!!

28/12/2010 | 09:41 | מאת: ורד

גם לי צר על אובדנך.. המטפלת ההומופאטית שלי מכינה לי באופן אישי כך שאני לא ממש יודעת להגיד לך אני פוגשת אותה ביום חמישי ואני אשאל אותה בשבלך קראתי את מה שכתבת ואכן כן זה עוזר מאוד לדבר עם משהי שעברה את שעברת אותי זה הרים למעלה ובזכות זה הבנתי כל מיני דברים שלא ידעתי שאני צריכה לטפל או לשים לב אליהם אם תרצי לדבר עם עוד משהי אני כמובן אשמח לעמוד לצדך.... תמיד תזכרי שהפחדים הם חרדות נטו.... צריך לדעת להתיידד איתם ולנסות להמשיך לחיות לצד זה.לי זה עזר הפחדים והחרדות שאני חווה בעיקר עליי נורא נורא פוחדת מה יקרה לי ואיך יוכלו כל האהובים שלי להסתדר בלעדיי. אני חודש מהמקרה ומרגישה ריקנות מאוד גדולה עצב עמוק גם כעס אבל אני יותר מרוצה למשוך את עצמי למעלה ולהמשיך אני החלטתי לחיות עם הפחדים בשלום ולנסות לקבל הכל באהבה (נשמע קשה אני יודעת) אבל זה הדבר היחידי שגורם לי להשאר הגיונית לעצמי. אני מאחלת לך שב"ה תכנסי להריון ושההריון הבא יהיה משעם ובסופו מאוד רועש. זה גם מה שאני מאחלת לעצמי ולכל הבנות שלצערי נמצאות איתנו כאן. המייל שלי [email protected] לכל מה שתצטרכי. שיהיה לך בוקר טוב ויום מלא בעיקר. ורד

אני מצטערת לשמוע על האובדן ועל ההתמודדות הקשה לאחריו. טלטלה נפשית ופיסית שכזו, מעלה הרבה תחושות, רגשות, פחדים וחרדות. מהבחינה הזו, זה הגיוני. מצד שני, כפי שאת שואלת, יש מקום לנסות לטפל בהן באופן המתאים ביותר. אין דרך לבטל את התחושות הקשות והסערה שמתחוללת לאחר אובדן. אך כדאי למצוא דמות מטפלת שניתן לפרוק את המטען הכבד בנוכחותה, ושעוזרת לעבד את האובדן גם במילים. אם המטפלת שלך עונה גם על צורך זה, מה טוב. לצערי איני בקיאה בפרחי באך אך אם החרדות קיצוניות עד כדי פגיעה בתפקוד (לדוגמא חשש לצאת מהבית בשל הפחד ממוות), יש טעם לבדוק אפשרות לטיפול בכלים נוספים. לסיכום: מצבך הסוער הגיוני. אם את מרגישה שהחרדות פוגעות בתפקודך ואם את מרגישה שהמטפלת שלך אינה נותנת מענה רגשי מספיק, כדאי לפנות לטיפול נוסף. מאחלת לך המון הצלחה ואם תרצי להתייעץ בנוגע לטיפול ספציפי אשמח לעזור גם. גילי

29/12/2010 | 11:38 | מאת: ורד

תודה על תשובתך, המטפלת שאיתה אני עובדת אכן עוזרת לי ודרכה אני מרגישה שאני מצליחה להתרוממם, היה לי לפני שבועיים בערך פחד לנהוג מחשש לתאונה וכו' אבל זה עבר וחזרתי לנהוג לצאת לבלות עם חברות ועם בעלי, רציתי להתייעץ איתך לגבי נסיון להריון נוסף,אני מרגישה שזה הדבר שאני הכי רוצה עכשיו לנסות שוב להרות, בעלי מצד שני חושש לי וביקש להתייעץ עם מומחה לנושא בגלל החרדות שהיו לי בעקבות הוא חושש שלחץ הבדיקות בכל מה שקשור להריון חדש יגבירו אצלי את החרדות מה לדעתך אנחנו צריכים לעשות להמתין ?? לנסות שוב?? אשמח לקבל את תשובתך תודה מראש ורד

מנהלי פורום אובדן הריון - תמיכה וליווי