דיכאון כתוצאה מהפלה/לידה

דיון מתוך פורום  אובדן הריון - תמיכה וליווי

30/11/2010 | 14:07 | מאת: דנה

שלום רב, אני בת 35 ונמצאת בתחילת הריון לא רצוי/מתוכנן. ברצוני לדעת: 1) מה אחוז הנשים הנכנסות לדיכאון אחרי הפלה מלאכותית? 2) באילו דרגות קושי מנטלי וטווחי זמן ממוצעים מדובר (עד להתגברות)? 2) האם דיכאון לאחר לידה יכול להיות קשה כמו דיכאון לאחר הפלה מלאכותית ומה הסיכויים לכך? 3) האם יש גורמים ללא מטרות המעניקים סיוע/עצה/תמיכה/הדרכה בטלפון/פגישה? אני שוקלת הפלה ורוצה לקחת בחשבון את כל ההשלכות. תודה רבה!

שלום לך דנה נקלעת למצב מורכב ולא רצוי. את שואלת שאלות סטטיסטיות אך נראה שאת בעצם מנסה להבין אם את "מעדיפה" או חוששת פחות מהשלכות רגשיות של הפלה או מדיכאון אחרי לידה. אני מציעה לך לא להסתפק בתשובות סטטיסטיות כי כל מקרה הוא ספציפי וצריך להכיר אותך ולחשוב אתך כדי לנסות לעזור לך להגיע להחלטה שמתאימה למצב המסויים בו את נמצאת. ישנן מרפאות ציבוריות לבריאות הנפש הנותנות סיוע ללא תשלום, אך לעיתים תתכן שם המתנה של כמה שבועות לפני פגישה ראשונה. בנוסף לכך, בבתי חולים מסויימים ישנן עובדות סוציאליות במחלקת נשים וניתן לפנות אל המחלקה על מנת לקבל סיוע. בקופות החולים ישנם מטפלים אשר גובים תשלום מוזל. את מוזמנת להתקשר אלי וננסה לראות יחד מה הכתובת המתאימה ביותר עבורך 0544959060 לחילופין את יכולה לכתוב לי במייל עוד פרטים כגון אזור המגורים שלך, האם היית בעבר בטיפול פסיכולוגי או פסיכיאטרי והאם יש לך תקציב כלשהו לשלם לטיפול. בכל מקרה, אני מקווה שתצליחי לשקול את הדברים ממקום של יתרונות (מה תוכלי להרוויח מכל בחירה) ולא רק מהמקום של הקשיים שילוו כל בחירה. כי גם אם תבחרי להמשיך בהריון וגם את תבחרי להפסיקו, יתלוו לכל בחירה קשיים, אך גם רווחים. זה המייל [email protected] צרי איתי קשר. גילי

מנהלי פורום אובדן הריון - תמיכה וליווי