למה זה קורה לי?

דיון מתוך פורום  אובדן הריון - תמיכה וליווי

05/10/2010 | 08:43 | מאת: עינב

אני בת 28 נשואה כשנה וחצי לפני כ5 חודשים עברתי הפלה בחודש שלישי הסיבה היתה הפלה טבעית העובר הפסיק להתפתח ונמצא ללא דופק קיבלתי ציטוטק להשלמת התהליך ובמשך שלושה חודשים לערך הייתי במעקבים מאחר ונשאר חלק קטן ברחם שעוד לא יצא... הייתי בלחץ הייתי הסטרית עד שהכל חלף והתאוששתי. נכנסתי שוב להריון הפעם שמרתי על עצמי אכלתי נכון עשיתי כל מה שצריך יום אחד שהגעתי לבית מהעבודה נכנסתי לשרותים ואני רואה שאני מתחילה לדמם נכנסתי ללחץ כי ככה החלה ההפלה הראשונה אני יודעת גם שזה לא מחייב ישנם הרבה נשים שמדממות בהריון והכלתקין אבל זה הרגיש לי לא טוב. הלכתי לרופאת נשים ללא תור בקופ"ח ביקשתי ממשהי שתיתן לי להכנס לפניה כי זה דחוף התגובה שלה היתה אני לא יכולה יש לי ילדה בת חודש שמחכה בבית... חשבתי לעצמי לך יש ילדה בת חודש לי יש עובר בן חודש שכנראה לא יצא בחיים ממני... כמו שחשדתי התחלתי תהליך של הפלה טיבעית שוב פעם הופנתי למיון ושם אישרו את הנתונים אני שבר כלי למה????? למה שוב זה קורה לי מה לא בסדר איפה טעינו? מה אפשר לעשות כדי שזה לא יקרה בפעם הבאה? אני לא אוכל להתמודד עם זה שוב אני בדיכאון עמוק ובעלי הוא מסוג האנשים שמפנימים ולא מדברים אז זה עוד יותר קשה כי אני מרגישה לבד בין 4 קירות ואין לי מענה

05/10/2010 | 19:02 | מאת: מבינה לליבך

שלום עינב, מבינה מאוד לליבך, אני עוברת את אותו דבר רק שאצלי זה כבר הפלה רביעית. לפי מה שאת כותבת אני מבינה שלא עשית שום בירור(קופת חולים גם לא מפנה לבירור לפני הפלה שלישית)אבל אני מציעה לך ללכת לעשות בירור הפלות חוזרות באופן פרטי למרות שזה עולה לא מעט, תיתפלאי כמה פיתרונות יש במידה ומגלים מה הבעיה(כמו קרישיות יתר שמטופלת על ידי זריקות קלאקסן)במיקרה שלי לא עלו על שום דבר כל הבדיקות תקינות ועדיין הגעתי להפלה רביעית. מקווה שאצלך יהיה יותר פשוט. חוץ מזה יש את פרופסור כרפ מהמדיקל סנטר בהרצליה שהוא מומחה עולמי בתחום גם הפגישה איתו לא כל כך זולה בסביבות ה1300 ש"ח לפגישה ראשונה ו900 לפגישות הבאות(אם אני זוכרת נכון) אבל אולי לך זה יהיה שווה את זה. חוץ מזה מקבלים החזר(כללית) תנסי אין לך מה להפסיד. תיהיי חזקה, אל תיתייאשי, ותנסי להאמין בלב שלם שבסוף יהיה בסדר. מאחלת לך שתימצאי במהרה את הבעיה(אם יש בעיה, יכול מאוד להיות שזה סתם חוסר מזל) ומאחלת לך (ולי) הריון מוצלח וארוך ארוך, שבסופו תיזכי לחבוק תינוק קטן ובריא.

06/10/2010 | 07:51 | מאת: עינב

קודם כל תודה על מילות העידוד. שאני שומעת על מקרים כאלו סף הלחץ שלי גובר אומנם הרופא נשים שלי אמר שנתחיל סדרת בדיקות לברר מה הבעיה למרות שזאת רק הפלה שניה. נראה מה יהיה החלפתי רופא נשים אולי זה יעזור כי לדעתי היה פה זילזול של רופאים בקופ"ח ובבי"ח. אני מאחלת לנו הריון בריא ושלם שיעברו בהצלחה. ושוב תודה על השיתוף ז מחמם את הלב.

אני מצטערת מאד לשמוע על האובדנים שעברת ועל תחושתך הקשה של דכאון ובדידות. על מנת לברר אם יש סיבה רפואית לאובדנים, עלייך להוועץ עם רופא (האם נבדקה אפשרות של קרישיות יתר?) יכולות להיות סיבות שונות שרופא יכול לבחון. מבחינה רגשית, ברור שהעוצמות שאת חשה כרגע מציפות אותך וגורמות לך לחשוש שלא תוכלי להמשיך הלאה. אני מבטיחה לך שהתחושה תתשנה ותהפוך לנסבלת יותר בהמשך. גברים פעמים רבות מגיבים לאובדן שכזה אחרת, ונשים רבות חוות ריחוק בתקופה זו כי למרות שמדובר בילד עתידי של שני אנשים, בשלב ההריון החיבור הפיסי של האשה יוצר משהו שקשה לגבר להבין ולחוות. אני מציעה לך שלמרות שבעלך לא מדבר, שתפי אותו את בתחושותייך ונסי להסביר לו בדיוק בדיוק מה את צריכה ממנו כעת. את מוזמנת לכתוב כאן ולהתמך בבנות המקסימות האחרות. גילי

מנהלי פורום אובדן הריון - תמיכה וליווי