הפלות וכריתת חצוצרה

דיון מתוך פורום  אובדן הריון - תמיכה וליווי

30/07/2010 | 12:07 | מאת: יעל

אני לא יודעת למי אני כותבת את זה, פשוט הייתית צריכה לדבר עם מישהו, כי כל מי שסביבי בהריון או אמהות ואין אף אחת שעברה את מה שעברתי... חודש אחרי שהחלטנו שמנסים, נכנסתי להריון. ספרנו לכולם, כי מי חשב בכלל שזה לא יילך...בשבוע השישי הרופא אמר שזה לא מתפתח בצורה תקינה ואמר לי לחזור אחרי שבוע כדי לבדוק אם צריך גרידה. אחרי שבוע של אבל וכאבי בטן מטורפים חזרתי אליו לבדיקה ואז הוא אמר לי שהיה הריון שני, במקביל, מחוץ לרחם וזה היה מקור הכאב. הופניתי למיון שם ראו דופק בחצוצרה. העובר היה גדול מדי וקרע את החצוצרה והיה צורך בכריתה. אחרי 3 חודשים נכנסתי שוב להריון. הפעם לא סיפרנו לאף אחד למרות שידענו ביננו שהפעם זה יהיה בסדר, כי את ה"חוב" שלנו שילמנו... אחרי שבועיים, היתה עוד הפלה טבעית. מאז עברו 4 חודשים, כולם מסביבי בהריון, יש חברות שלא דברתי איתן מאז, כיוון שהן בהריון והכאב פשוט קשה מנשוא...אני לא מצליחה לצאת מזה..וכל חודש כשמקבלים מחזור, מפיל אותי..כולן מסביבי מכירים בנות שזה קרה להן, אבל אין אף אחת בסביבה הקרובה שלי. נמאס לי לבכות...

שלום יעל. כל כך הצטערתי לקרוא על רצף האירועים העצובים שקרו לך. זה מאד מסובך להתמודד עם המצב הזה לבד, וטוב שפנית לכאן כדי לחלוק. אני ממליצה לך גם על פורום אובדן הריון ב"תפוז" , וזה כי יש שם המון כותבות קבועות שממשיכות לכתוב גם לאחר שנכנסות להריון, וכך יוצא שיש שם כמות עצומה של בנות עם סיפורים דומים ולעיתים גם עם סוף מעודד. אולי שם תמצאי מישהי שממש ממש עברה משהו דומה. התקופה של ההמתנה להריון הבא מאד מאד קשה. וההריונות והלידות מסביב לא מקלים. ראשית, חשוב שתרשי לעצמך לסנן ולמנן את "חגיגת" הילודה סביבך. את לא חייבת לראות כל תינוק שנולד ולהיות מעורבת בהריונות כפי שהיית אולי עושה בתקופה אחרת. בנוסף לכך, נסי להתייחס לתקופה הזו שעד ההריון הבא, לא כהמתנה, אלא כהכנה ומנוחה של הגוף והנפש להריון הבא, הכנה ומנוחה שיחזקו אותך בהריון הבא ושהם למעשה חלק ממנו. נשמע שאת נכנסת להריון יחסית בקלות ולכן את יכולה להניח שגם אם לוקח הפעם קצת יותר זמן, זה לא בשל בעיית פוריות אלא כי הגוף צריך לנוח. הפלות, גם טבעיות הן לא עניין פשוט לגוף. נצלי את הזמן שלפני ההריון הבא למנוחה והתאוששות, נסי להיות עם אנשים שעושים לך טוב, כתבי כאן ובפורום ב"תפוז" כדי להווכח שאת ממש לא לבד, ואני מקווה שבקרוב ובזמן הנכון לנפשך ולגופך יהיה הריון תקין ורגוע. את מוזמנת להמשיך לכתוב! גילי

09/10/2010 | 15:27 | מאת: יורם גני

ובאבחון שאפשרי גם מרחוק, מסכת האירועים הלא נעימים שקרו לך נובעת מנסיוני במצבים שהגוף חלש מידי לשאת הריון. סביר להניח שגופך כרגע בחולשה, חולשה הנובעת מהשפעת ה"משלים האנרגטי" עלייך, חולשה זו מטופלת היטב בריפוי הביורגונומי שאודותיו מזמינך לבקר באתר המסביר את הגישה ודרך הטיפול, בגישה זו עזרתי ובהצלחה להרבה נשים. כמו שכתבה לך גילי, אין לך בעיה להכנס להריון אולם אם רמת האנרגיה בגוף נמוכה מהרצוי , ההריון נמצא בסיכון. באם את מרגישה חולשה או עייפות בלתי מוסברת בשנה האחרונה, אל תמהרי להכנס להריון לפני שהחולשה לא תעבור ובראיית הביורגונומי, כמו שכתבתי, תלוייה ב"משלימים האנרגטיים" (ויש יותר מאחד). אוסיף ואומר שגם אחור של כמה ימים במחזור נובע בדרך כלל מהריון שנפל בתחילת התהליך כתוצאה מחולשת הגוף.

02/11/2010 | 00:03 | מאת: יורם גני

כדי להגיע אליו נא לרשום, יורם גני, ב"גוגל"

מנהלי פורום אובדן הריון - תמיכה וליווי