הפלה יזומה או טבעית?

דיון מתוך פורום  אובדן הריון - תמיכה וליווי

07/07/2020 | 19:25 | מאת: אמאלה

נכנסנו להריון טבעי שמההתחלה לאמהיה ברור איך הוא מתפתח. ביום ראשון הייתי בבדיקה שכבר הראתה חד משמעית שלא מתםתח, הרופאה המליצה על ציטוטק. באותו ערב התחילו דימומים. הלכתי אחרי יומיים (שלישי) למיון שם היא בדקה ואמרה שעדיין יש שק. הבנתי שהציטוטק גורם לכאבים מאוד חזקים ודימומים מאוד קשים ובנוסף, גם לא תמיד עובד... אני לא בטוחה שאעמוד בזה וכבר חושבת, אם הגוף התחיל את תהליך ההפלה האם לא יותר נכון לתת לו להשלים את המלאכה? אני מאוד חוששת ופוחדת ובעיקר לחוצה. אני שוכבת במיטה כל היום ולא עושה כלום, הבנתי שזה יכול לקחת שבועות עד שזה ייפול. הרופאה אמרה לי בעצמה שהיא לא יודעת מה הייתה עושה במקומי... האם זה מסוכן לחכות עוד קצת עד ההתערבות?

08/07/2020 | 10:34 | מאת: ענבל שטיינפלד

הי אמאלה, מצטערת נורא לשמוע על האובדן ועל התהליך הלא פשוט שמגיע איתו. הפורום מייעץ לגבי תמיכה רגשית, לגבי הפרוצדורה הפיזיולוגית אפנה אותך להתייעץ עם גורמים רפואיים. חשוב שתדעי שזה טבעי להרגיש תחושות קשות סביב אובדן הריון, צער, כאב, אבל יכולים לגרום לחוסר חשק לתפקד. חשוב לשים לב שהמצב לא נמשך לאורך זמן ארוך מדי, אם תרצי להתייעץ בנושא נשמח לעזור.

מנהלי פורום אובדן הריון - תמיכה וליווי