התמודדות ריגשית וחזרה לעבודה

דיון מתוך פורום  אובדן הריון - תמיכה וליווי

27/02/2019 | 00:16 | מאת: הדר

היי, 3 שבועות אחרי לידה שקטה, שבוע 22+5. לצערי עברתי לפני כן 10 הפלות בתחילת ההריון. בבית 2 ילדים. נמצאת כרגע בהתלבטות קשה מה לעשות לגבי חזרתי בעבודה. לפי ביטוח לאומי אני זכאית לחופשת לידה וברור לי שלא נכון לי לקחת אותה, בעיקר כי חשוב לי לחזור לשיגרה וגם מרגישה מחוייבות למקום העבודה ולאנשים שאני עובדת עימם ( כמטפלת ריגשית) אך מנגד אני לא מפסיקה לבכות ומרגישה ממש חסרת אנרגיה..מתקשה לקבל החלטה אך חייבת כבר לתת תשובה במקום עבודתי כיוון שאי אפשר להשאיר את האנשים ללא טיפןל. הראש אומר לחזור והנפש לא בטוח בשלה לזה, או שכן? לא מצליחה לקבל החלטה...

היי יקרה. ראשית אני מתנצלת על הזמן הרב שלקח לנו לענות ומשתתפת בכאבך על האובדן. נשמע לפי דברייך שהרצון לחזור לעבודה נובע משני טעמים: שמירה על שגרה וכן היענות לצורך של מטופלייך. הייתי מנסה להפריד בין שני הדברים. בתקופה זו חשוב שתתני מענה לצרכים שלך עצמך ובמובן הזה אם חזרה למפגש עם קולגות ולחשיבה מקצועית יעזור לך הרי שטוב להיענות לכך. מצד שני, בשל התנודתיות הרגשית הטבעית כך כך שאת חווה - אולי נכון יהיה שלא לחזור עדיין לטיפולים ולא להתחייב לפרוייקטים חדשים וזאת על מנת לאפשר לעצמך שהחזרה לעבודה תהיה הדרגתית וגמישה. מקווה שזה עוזר במשהו. מוזמנת לעדכן מה בחרת לעשות

מנהלי פורום אובדן הריון - תמיכה וליווי